Yoghurtboller

Yoghurtboller
Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på bløde og luftige boller med yoghurt. De bedste yoghurtboller, som er perfekte som morgenboller.

Ingrediensliste

  • 1 dl. vand
  • 3 dl. naturel yoghurt
  • 50 g. gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. æg
  • 700 g. hvedemel
  • Til pensling

  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Lun vand og yoghurt i en lille gryde. Det skal ikke være mere end fingervarmt (og det må endelig ikke blive for varmt, da det så vil dræbe gæren).  Hæld det over i en skål og opløs gæren her i.
  2. Tilsæt olie, salt, sukker og et sammenpisket æg.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret.
  4. I stedet for at sætte dejen til hævning, så former du bollerne med det samme.
  5. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  6. Vej bollerne af til ca. 80 g. stykket.
  7. Tril bollerne runde.
  8. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i 1,5 time.
  10. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (under- og overvarme).
  11. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg.
  12. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter.
  13. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på yoghurtboller

En nem og lækker opskrift på bløde yoghurtboller lavet med naturel yoghurt. Du får de blødeste og lækreste boller, som er de perfekte fødselsdagsboller, bamseboller eller morgenboller. Vi har i opskriften brugt naturel yoghurt, men du kan sagtens bytte det ud med et andet surmælksprodukt. Det er nemlig det fede ved surmælksprodukter. Du kan altid bytte ét ud med et andet i bagværk. Så brug eksempelvis creme fraiche, skyr, A38 eller hvad du ellers har. Måske du har noget, som trænger til at blive brugt.

LÆS OGSÅ: Gulerodsboller

Yoghurtboller

Boller med yoghurt

Når man bager med yoghurt og generelt surmælksprodukter, så får du det blødeste og lækreste bagværk. Yoghurt gør både bollerne super svampede og bløde, men forlænger også holdbarheden på dem. De er derfor knap så tørre dagen efter, som bagværk lavet uden surmælk. De her boller er derfor helt perfekte, hvis du gerne vil bage boller dagen før, som skal serveres morgenen efter. Du kan også sagtens fryse bollerne ned og så tage dem op efter behov. Lun dem kort i ovnen inden servering, så er de næsten som nybagte.

Yoghurtboller

Kan jeg udskifte noget af melet?
Ja, hvis du gerne vil have en grovere bolle, så kan du udskifte 30-40% af hvedemelet med en grovere variant. Vi anbefaler at bruge grahamsmel, hvid hvede (som er fint fuldkornsmel) eller speltmel, da vi synes det giver den bedste bolle, som stadig er luftig.

Kan jeg koldhæve bollerne?
Jep, de kan sagtens koldhæves. Brug 15-20 g. gær i stedet og lad dejen hæve i køleskabet natten over eller minimum 8-9 timer.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis jeg koldhæver dem, skal de så stadig rulles inden? Eller laver jeg dejen og sætter på køl og triller næste morgen?

    1. Hej Ditte,

      Vi ville blot sætte hele dejen på køl og så trille næste morgen. Lad dem efterhæve 30-40 min. på bagepladen efter 🙂

      Kh

  2. Hej.
    Kan jeg bruge Bage Hvedemel i stedet for alm hvedemel? Jeg har nemlig en masse af det som snart skal bruges 😊

  3. Hej
    Hvad nu hvis……
    Jeg kommer revet skinke og revet ost i og laver dem i halv størrelse….
    Skal jeg så komme lidt mindre mel i og bage halv/mindre tid?

    Håber du kan svare senest i aften🍀😇

    1. Hej,

      Nej ville komme samme mængde mel i, men de skal nok have lidt kortere tid, når de er mindre ja 😀

      Kh

    1. Hej Anita,

      Vi har ikke selv prøvet det, men har hørt fra andre, at det vidst skulle være fint og ikke være gennemtrængende i smagen 🙂

      Kh

  4. hej jeg forstår ikke 4og5 jeg skal form dem .men ved5 står den tager dej ud af skålen hvad mener du med det.ps nogle rigtig gode opskrifter

    1. Hej Susanne,

      I punkt 4 skriver vi blot, at bollerne formes i stedet for at sættes til hævning med det samme. I punkt 5 begynder vi så at forklare hvordan de formes. Dejen tages ud af skålen, vejes af osv. 🙂

      Kh

  5. hej jeg har bagt de bolle og de er blevet så god . men er de sunde at spise.der jeg er på sund livsstil 😃

Skriv en kommentar