Yoghurtboller med gulerødder – Opskrift på svampede gulerodsboller
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 10 minutterBeskrivelse
Lækre, store og svampede yoghurtboller med gulerødder. Disse gulerodsboller er så gode som morgenboller eller madpakkeboller. De holder sig gode et par dage, da der er surmælksprodukt i. Du kan også sagtens bytte yoghurten ud med creme fraiche, neutral skyr eller et andet surmælksprodukt.
Ingrediensliste
- 1 dl. vand
- 3 dl. naturel yoghurt
- 40 g. gær
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 dl. raps- eller solsikkeolie
- 200 g. gulerod
- 700 g. hvedemel
-
Til pensling
- 1 æg
Fremgangsmåde
1. Lun vand og yoghurt i en lille gryde. Det skal ikke være mere end fingervarmt. Hæld det over i en skål og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie. Riv gulerødder og tilsæt dem.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så former du bollerne med det samme.
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
7. Vej bollerne af til 70 – 75 g. stykket.
8. Tril bollerne runde.
9. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Lad dem hæve et lunt sted i 1,5 time.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med solsikkekerner.
13. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Yoghurtboller med gulerødder – Opskrift på svampede gulerodsboller
Opskrift på de lækreste yoghurtboller med gulerødder. Disse gulerodsboller er de perfekte morgenboller eller brunchboller. De er super svampede på grund af yoghurten og så holder de sig friske et par dage.
Vi bager dem ofte og når de danske squash er i sæson, så bytter vi nogle gange gulerødderne ud med revet squash. De er perfekte til morgenbordet eller brunchbordet, hvis du mangler opskrifter eller ideer dertil.
Vi elsker brunch og inviterer ofte vores veninder på brunch i weekenderne. Det er nemlig meget billigere at lave sin egen brunch end at skulle ud på cafe. Og så er der noget hyggeligt over at kunne lave maden sammen og få en hyggelig stund ud af det også.
LÆS OGSÅ: Svampede gulerodsbrud
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Det er super ærgerligt, at reklamerne ligger direkte over ingredienslisten, når man læser på mobilen…
Hej,
Vil du sende os et billede af det på mummum@email.com? Så kigger vi på det.
Kh