Pasta med karamelliserede løg og mascarpone Pasta med karamelliserede løg og mascarpone Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker omgang pasta med karamelliserede løg, mascarpone og friske krydderurter. En god pastaret uden kød. Ingrediensliste 400 g. pasta 3 stk. løg 4 spsk. balsamico 4 spsk. olivenolie 1 bundt hvidløg 250 g. mascarpone 100 g. soltørrede tomater 4 dl. pastavand 0,5 bundt frisk basilikum 0,5 bundt frisk persille 100 g. parmesan salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Snit løg i tynde skiver. Bland med balsamico, olivenolie, salt og peber og kom i ildfast fad. Kom sølvpapir ovenpå og sæt i ovnen. Bag løgene 1 time og 15 minutter. Rør rundt i løgene engang i mellem. Snit toppen af et bundt hvidløg. Kom olivenolie og salt på og pak ind i sølvpapir. Bag i ovnen i 45-60 minutter. Hak soltørrede tomater, persille og basilikum fint. Sæt vand over til pasta, så det passer med, at det er færdigt samme tid som løgene. Kog pasta som anvist på pakken. Gem noget pastavand og hæld resten fra. Når løgene er færdige i ovnen blandes det sammen med mascarpone, soltørrede tomater og de bagte hvidløgsfed (de klemmes ud af det hele hvidløg). Dernæst blandes fintrevet parmesan, basilikum, persille, salt og peber i. Kom så pastavand i og rør det hele godt sammen. Vend til sidst pasta i. Anret med lidt ekstra revet parmesan og frisk persille på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pasta med karamelliserede løg og mascarpone Trænger du til at ryste posen med pastaretter en smule, så skal du prøve denne her pasta med karamelliserede løg og mascarpone. Det er blevet en ny favorit herhjemme og så består den samtidig af ganske få ingredienser. En pastaret med masser af smag fra de karamelliserede løg og friske krydderurter. Prikken over i’et er mascarponen og en generøs mængde parmesanost. Så har du altså alletiders pastaret med løg. Det lyder måske lidt voldsomt med en pastaret med løg, men vi lover dig, at det smager helt fantastisk. Når løg bages og karamelliseres, så får de sådan en dejlig sødme og en helt anden smag, end når de er rå. Det smager så godt i denne pastaret. Det er samtidig en pastaret uden kød i og man mangler det på ingen måde. Man får simpelthen så meget smag og valuta for pengene, at man slet ikke behøves kød. Der er både de karamelliserede løg, de soltørrede tomater og de friske krydderurter, som giver retten masser af smag. Faktisk får den nærmest mere smag end en ret med kød i. Så prøv endelig den her nemme pastaret med løg af. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pastaretter uden kød her Pastaret med løg Det er en hurtig og nem pastaret med løg. Løgene snittes og vendes med balsamico og olivenolie. Når de bages, så får de en dejlig sødme og den perfekte balance af sødme og syrlighed, da de bages med balsamico. Det er også en pastaret uden fløde, som vi jo ofte bruger. I stedet har vi brugt mascarpone for at give den noget cremethed. Mascarpone har vi altid på køl, da vi ofte bruger det til pastaretter. Ellers er det også uundværligt i tiramisu og så smager det fantastisk på pizza. Så vær ikke bange for, at du kommer til at stå med en rest mascarpone, som du ender med at smide ud. Den kan bruges til så mange ting. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej Jeg vil lave denne ret til aftensmad, men kan man bruge tørret basilikum? Og hvor meget skal der i, hvis retten blot er til 2 personer? Svar