Paw Patrol lagkage

Paw Patrol lagkage
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem Paw Patrol lagkage, som består af hvide lagkagebunde, jordbær og rabarber, creme og chokolade. En Paw Patrol kage.

Ingrediensliste

  • Jordbær-rabarberkompot

  • 200 g. rabarber
  • 200 g. jordbær
  • 80 g. sukker
  • 0,5 dl. vand
  • Creme

  • 4 stk. æggeblomme
  • 30 g. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 40 g. sukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Chokoladeganache

  • 150 g. mørk chokolade
  • 1,5 dl. piskefløde
  • Andet

  • 80 g. makroner
  • 1 pk. Oreo
  • 10 stk. Kit Kat
  • 80 g. M&M's
  • 1 stk. figur fra Paw Patrol

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  1. Bag lagkagebundene (du finder opskriften ved at trykke på linket til “lagkagebunde).

Rabarber-jordbærkompot

  1. Nu til kompotten.
  2. Rens rabarber. Skær i fine skiver. Rens jordbær og fjern stilken (du kan også bruge frosne jordbær, men du kan få meget mere smag i danske jordbær).
  3. Kom jordbær, rabarber, vand og sukker i en gryde. Tænd for lav/medium varme og lad det simre til jordbær og rabarber er helt bløde og kogt godt ud. Blend det kort med en stavblender, så du får en hel glat kompot. Sæt til side og lad det køle helt af.

Creme

  1. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.
  2. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned på cremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
  3. Pisk piskefløde til flødeskum. Pisk cremen op med en elpisker og bland herefter flødeskum med den kolde kagecreme. Dette er cremen til din lagkage. Sæt på køl indtil samling.

Chokoladeganache

  1. Hak chokoladen groft.
  2. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade og glukosesirup.
  4. Rør det godt sammen og lad det smelte sammen til en ensartet masse.
  5. Sæt blandingen på køl. Når den får lov til at køle af, så bliver den mere fast og så kan du smøre den på kager osv.

Samling

  1. Nu til samlingen af kagen. Placer bunden af kagen på et lagkagefad. Det skal være stort nok til at du også kan have pynt rundt om. Fordel kompot på bunden. Knus så halvdelen af makronerne på. Fordel herefter halvdelen af cremen.
  2. Placer den anden bund ovenpå og fortsæt med endnu et lag.
  3. En lagkage har altid godt af at blive samlet dagen før. Hvis du gør det, så pak den godt ind i husholdningsfilm nu og sæt på køl.
  4. Vil du pynte den med det samme, så fortsætter du bare, når din chokoladeganache er kold nok til at man kan smøre den på.
  5. Fordel ganache over hele kagen.
  6. Pak Kit Kat ud og bræk stængerne af. Fordel dem rundt langs kanten og lad der være en lille åbning.
  7. Fjern det hvide fra Oreo. Blend selve kiksen i en foodprocessor eller kom i en plastikpose og bank det med en kagerulle.
  8. Fordel knust Oreo som “jord” på kagen.
  9. Sæt din Paw Patrol figur på og fordel så M&M’s som på billedet.
  10. Server kagen med det samme eller sæt på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på Paw Patrol lagkage

Skal lykken være gjort, så skal du bage denne Paw Patrol lagkage til næste fødselsdagsfejring for dit barn. Især hvis du har et barn, som er vild med Paw Patrol! Det er en lagkage, som består af lyse lagkagebunde, jordbær-rabarberkompot, creme, chokoladeganache og masser af pynt. Så selvom det ligner en chokoladebombe på det ydre, så gemmer der sig en rigtig sommerlagkage indeni.

Jeg har en dreng, som ønskede sig en Paw Patrol kage og det måtte jeg jo selvfølgelig efterleve. Jeg og resten af familien er dog ikke fan af kager med masser af fondant på. Det bliver hurtigt meget sødt og en meget dyr fornøjelse. Derfor besluttede jeg mig for at give i kast med en kage selv. Og det blev til denne her. Til stor begejstring. Især med lys i, så var lykken altså gjort.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på lagkager her

Paw Patrol lagkage

Paw Patrol kage

Jeg fandt inspirationen til Paw Patrol kagen på internettet og fandt flere forskellige udgaver. Jeg havde dog en plan om, at jeg ville lave den som en sommerlagkage indeni. Og så bare give den gas med pynt udvendigt. Vi elsker nemlig en god lagkage herhjemme og gerne en med enten rabarber eller jordbær. Så i denne kage blev det kombineret til en rabarber-jordbær lagkage. Og fødselsdagsbarnet elskede det også.

Som hovedfigur på kagen er der brugt Rubble fra Paw Patrol. Han er oplagt at bruge pga. hans maskine, hvor man nemt kan sætte den på kagen og så lægge M&M’s i ladet. Der er brugt knust Oreo som ‘jord’ og Kit Kat som hegn. Den var faktisk overraskende nem at lave. Især når den bliver smurt op med chokoladeganache. Så har man ligesom en god base til at pynte.

Paw Patrol lagkage

Kan jeg lave den dagen før?

Der er mange elementer i den her kage og heldigvis kan man lave meget i forvejen. Vi laver stort set altid lagkager dagen før og så pynter vi dem på dagen. En lagkage bliver nemlig kun bedre af at få lov at trække natten over. Men rabarberjordbærkompot kan laves i god tid og fryses ned. Lagkagebunde kan fryses eller man kan bruge købte bunde. Cremen kan også laves dagen før. Chokoladeganache skal helst laves på dagen, da man skal være obs på at få den smurt på, inden den sætter sig helt.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Tags anvendt i denne opskrift

EfterårForårSommerVinter

Skriv en kommentar