lagkagebunde skåret ud

Luftige lagkagebunde

Opskrift til bunde Opskrift til 3 bunde

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede luftige lagkagebunde. De er perfekte til en traditionel lagkage, valnøddelagkage eller bananlagkage.

Ingrediensliste

  • 4 æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel

Fremgangsmåde

  1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  2. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
  3. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  6. Smør en springform (diameter på 22 cm) godt med fedtstof.
  7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  8. Bag den i 20 minutter på anden nederste rille.
  9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  10. Når kagen er kølet af, så deles den i 3 bunde.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på hjemmelavede lyse lagkagebunde

Her får du en super nem og god opskrift på hjemmelavede lyse lagkagebunde. De er super luftige og er perfekte til en hjemmelavet lagkage. De består af få ingredienser og er nemme at lave. De er altså lige en tand bedre end dem man køber færdiglavede. Vi kan bland andet anbefale denne valnøddelagkage med hjemmelavede bunde. 

Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavede. Man skal blot huske nogle få ting, så kan det ikke gå galt:

Pisk æg og sukker godt. Det er super vigtigt, at æg og sukker bliver pisket godt, så man får pisket en masse luft ind i blandingen. Dette er tricket bag luftige lagkagebunde. For at det kan piskes godt, så er det også vigtigt, at dine æg har stuetemperatur. Hvis du glemmer at tage dem ud i god tid, så kan æggene lægges i varmt vand i 10 minutter.

pisk æg og sukker

Vend mel og bagepulver forsigtigt i. Husk også at si det igennem en trådsi. Det er super vigtigt, at vende mel, kartoffelmel og bagepulver forsigtigt i. Hvis man pisker det i, så slår man alt det luft ud, som man lige har pisket ind i æg og sukker. Vi plejer at bruge en dejskraber til at vende det forsigtigt i. Brug laaange træk og husk også at trække ind mod midten, så der ikke danner sig lommer af mel.

sigt mel i

lagkagebunde dej

Sådan her ser dejen ud, når mel og bagepulver er vendt i. Det skal være en luftig og lækker dej, som er helt ensartet. Herefter hældes den i en form. Vi plejer at “fore” springformen med bagepapir. Så undgår man, at dejen hænger fast i kanter osv. Du kan også smøre formen godt eller bruge sådan en bagespray.

lagkagebunde inden bagning

lagkagebunde

Lagkagebunde med kartoffelmel

Vi har lavet disse lagkagebunde med hvedemel og kartoffelmel. Kartoffelmelet gør bundene super luftige og lækre. Hvis du ikke har det, så kan det også godt erstattes af almindelig hvedemel. Men de bedste lagkagebunde laves med kartoffelmel og hvedemel.

lagkagebunde færdigbagt

Del dine lagkagebunde

Når kagen er færdigbagt og kølet af, så deles den i 3 bunde. Du kan også vælge blot at dele den i 2, hvis du vil have tykkere bunde. Du kan også sagtens bage bundene dagen før – og husk også, at en lagkage meget gerne skal lægges sammen dagen inden, så den kan trække masser af smag og fugt.

lagkagebunde skåret ud

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op.

Kommentarer

  1. Nu har jeg bagt dem, og de har efterhånden fået 30 min i alm ovn på 200 grader. Når jeg tager den ud så blævrer den, men den begynder at blive mørk på toppen.. Forstår ikke helt hvorfor. Tog den ud for 5 min siden og nu er den faldet helt sammen …

  2. Hej

    Super lækre bunde – de er testet og godkendt. Hvis nu man vil lave kakaobunde, har du så en ide om hvor meget mel der skal udskiftes med hvor meget kakao?

    1. Hej Mona,

      Desværre ikke. Vil umiddelbart sige, at den mængde mel du fjerner skal du erstatte med kakao. Ville nok selv prøve med 30 g. kakao.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag