Bagte kartofler med kylling og grønt Bagte kartofler med kylling og grønt Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på bagte kartofler med kylling, grønt og hjemmelavet dressing. Nem og sund aftensmad, som består af en stor bagekartoffel med fyld af stegt kylling. Ingrediensliste Bagte kartofler 4 stk. bagekartoffel Marineret kylling 500 g. kyllingebryst 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 3 fed hvidløg 1 tsk. karry 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. paprika salt/peber Dressing 200 g. creme fraiche 0,5 bundt frisk persille 2 tsk. citronsaft salt/peber Andet 0,25 stk. spidskål 100 g. cherrytomater 80 g. syltede rødløg 0,25 bundt forårsløg Fremgangsmåde Skyl og rens kartoflerne grundigt. Skær et kryds i dem og pak så ind i stanniol. Læg kartoflerne i et lille fad og bag dem i 1 time i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Imens kartoflerne bager, så udnyttes tiden og det resterende gøres klar. Start med dressing. Hak persille fint. Bland creme fraiche, persille, citronsaft og salt/peber. Sæt på køl. Rens kyllingebryst. Bland kylling med finthakket hvidløg og de resterende ingredienser i en skål. Varm en pande op med lidt fedtstof. Steg kyllingen i 4-5 minutter på hver side eller til det er gennemstegt (det kommer an på tykkelsen). Tag herefter fra på en tallerken og lad trække. Snit spidskål fint. Halver cherrytomater og snit forårsløg. Kom evt. i små skåle, så man selv kan samle. Skær kylling ud i skiver. Når kartoflerne er færdige, så pakkes de ud. Åbn dem op og fyld med kylling, dressing, spidskål, forårsløg, cherrytomater og syltede rødløg. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bagte kartofler med kylling og grønt Måske du har prøvet vores bagte kartofler med skinkesalat? Ikke desto mindre, så har vi altså også lavet en version på bagte kartofler med kylling og grønt. Det er blevet rigtig populært at bruge en stor bagt bagekartoffel som base og så komme alverdens fyld i. Den trend skulle vi selvfølgelig med på og vi har aldrig spist så mange bagekartofler som i den seneste tid. Det er virkelig nem, sund og mættende aftensmad. Selvom der er en lang tilberedningstid på kartoflerne, så passer de jo i det store hele sig selv i ovnen. Vi serverer de her bagte kartofler med stegt kylling, som er marineret. Derudover laver vi en hurtig dressing med persille og serverer lidt grønt ved siden af. Vi serverer det som saml-selv, så man selv kan bestemme hvad man vil have i sin bagekartoffel. Sådan noget mad elsker vi herhjemme, da det også gør det nemt, når man har små børn. Så kan de selv sammensætte det de gerne vil have i. De af jer, som har børn, ved også godt, at det jo kan svinge fra dag til dag, hvad de kan/ikke kan lide. Så på den her måde gør man det altså let for alle. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her Bagekartoffel med kylling Det er en bagt bagekartoffel med kylling. Stegt kyllingebryst, som marineres i karry, spidskommen, hvidløg og paprika. Du kan også grille kyllingen, nu når der stadig er sæson for at grille og vi er heldige med lunt vejr for tiden. Men ellers kan man også fint stege kyllingen. Vi har desuden skåret lidt tilbehør i form af spidskål, tomater og forårsløg. Du kan dog sagtens bruge andet grønt. Det kunne være majs, ærter, iceberg, hjertesalat, peberfrugt eller hvad du ellers kan lide eller har. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.