Kylling i fad med grøntsager og peberfrugtsauce

Kylling i fad med grøntsager og peberfrugtssauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kylling i fad med grøntsager og peberfrugtsauce. En nem omgang mad i fad med Gårdkylling brystfilet fra De Danske Familiegårde.

Ingrediensliste

  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg
  • 300 g. hokkaido
  • 800 g. kartoffel
  • 400 g. gulerod
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 0,15 bundt frisk timian
  • 550 g. kyllingebryst fra De Danske Familiegårde
  • Sauce

  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 190 g. peberfrugtspesto
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl. vand
  • Andet

  • 0,15 bundt frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Find et ildfast fad frem.
  2. Rens og skræl kartofler, gulerødder, hokkaido, hvidløg og rødløg. Skær i grove tern eller både. Kom i bunden af fadet. Vend olivenolie i og krydr med salt/peber og lidt frisk timian.
  3. Bag det i 20 minutter i den forvarmede ovn.
  4. Imens det bager, så gøres saucen klar. Kog vand og opløs bouillonterning deri. Pisk bouillonvand, fløde og peberfrugtpesto sammen i en skål.
  5. Efter de 20 minutter er gået, så tages fadet ud.
  6. Krydr kylllingebryst med lidt salt og peber. Læg dem ovenpå grøntsagsbunden.
  7. Fordel saucen udover.
  8. Bag det så i yderligere 20-25 minutter.
  9. Tag fadet ud og lad det trække 5 minutter inden servering. Top eller server med mere frisk timian.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på kylling i fad med grøntsager og peberfrugtsauce

Skal aftensmaden være ekstra nem, men virkelig lækker, så skal du lave sådan en omgang kylling i fad med grøntsager og peberfrugtsauce. Sådan en ret, hvor det hele bare kommer i fadet og så skal det ellers bare i ovnen og passe sig selv. Det er en bund af rødløg, kartofler, hvidløg, hokkaido og gulerødder, som først bliver bagt. Herefter kommes der kyllingebryst og en sauce lavet på peberfrugtspesto ovenpå og så bages det hele færdigt. Det er altså en ret, som passer godt til efterårsvejret og de travle hverdage.

En cremet omgang kyllingebryst med grøntsager, som bliver tilberedt i den lækre sauce. Når grøntsagerne bliver bagt i saucen, så trækker de masser af smag og kommer til at smage så godt. Vi har selvfølgelig brugt gårdkylling brystfilet fra De Danske Familiegårde, som er 100% dansk kylling. Gårdkyllingerne fra De Danske Familiegårde er en langsomtvoksende kyllingerace, hvilket giver et bedre kyllingeliv og bedre dyrevelfærd. Det kan smages i selve kødstrukturen, da den er mere fast og smagfuld.

LÆS OGSÅ: Tærte med hakket kylling og broccoli

Kylling i fad med grøntsager og peberfrugtssauce

Kyllingebryst i ovn

At lave brystfilet i ovn eller kyllingebryst i ovn er en nem måde at lave kylling i ovn på. Her får kyllingen masser af smag og saft, da den tilberedes oven på den farverige grøntsagsbund, som også afgiver smag til kyllingen. Det er sådan en ret, som er genial til de travle hverdagsaftenener, da den er lynhurtig at bikse sammen og så skal den ellers bare passe sig selv. Server den evt. med en smagfuld avocadosalat, så har du altså et helt fantastisk måltid med masser af forskellige grøntsager i også.

Her er der brugt brystfilet, men retten egner sig også til andre udskæringer. Du kunne toppe med kyllingelår eller overlår. Så skal du bare komme kyllingen på fra start, da disse udskæringer skal have længere tid i ovnen for at blive tilberedt ordentligt. Men det smager også så godt.

Kylling i fad med grøntsager og peberfrugtssauce

Mad i fad med kylling

Noget af det bedste mad i fad laves altså med kylling. Det er i hvert fald sådan nogle slags retter her, som vi laver igen og igen. Det er også meget børnevenligt, da man har den milde peberfrugtssauce. Hvis du har lidt kræsne børn, så kan man også koge pasta ved siden af. Så smager kyllingen og saucen altså godt ovenpå pasta også – og så kan man jo blot udvælge de grøntsager, som man gerne vil have.

Som nævnt, så har vi brugt kartofler, gulerødder og hokkaido. Nu er det endelig tid til hokkaido og græskar igen! Så ved man altså, at efteråret er her. Man kan lave så mange lækre efterårsretter med hokkaido og det her er uden tvivl en ny favorit. Du kan også tilføje flere grøntsager til retten som squash, bønner eller hvad du måske ellers lige har.

Kylling i fad med grøntsager og peberfrugtssauce

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar