Fastelavnsboller af vandbakkelser Fastelavnsboller af vandbakkelser Opskrift til 8162432404856647280 stk. Opskrift til 8 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med hindbær og creme. Vandbakkelser med fyld, som er gode til fastelavn. Ingrediensliste Vandbakkelser 75 g. smør 1,5 dl. vand 1 knivspids salt 100 g. hvedemel 150 g. æg (ca. 3 æg) Hindbærkompot 225 g. frosne hindbær 3 spsk. sukker 2 spsk. vand Creme 100 g. mascarpone 3 spsk. flormelis 1 tsk. vaniljesukker 3 dl. piskefløde Pynt 2 spsk. flormelis Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Vandbakkelser Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Lad det smelte sammen. Når smørret er smeltet, så tilsættes hvedemel. Pisk det sammen til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad den køle en smule af (ca. 10-15 minutter). Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og under varme). Pisk æg sammen og vej af. Rør lidt æg i ad gangen til du har en glat og ensartet dej. Først kan det godt ligne, at dejen klumper, men bare fortsæt med at vende den, så samler den sig til sidst. Fortsæt med det resterende æg. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Lav toppe på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen ind i midten af ovnen og lad dine vandbakkelser bage 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 20 min., da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelser afkøle på en bagerist. Hindbærkompot Put frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i et par minutter til hindbærrene er kogt sammen til en kompot (vær opmærksom på, at den også sætter sig yderligere, når den køler af. Så er den lidt for tør, så tilsæt lidt ekstra vand). Lad din hindbærkompot afkøle og blend den evt. derefter til en ensartet blanding. Lad den køle helt af på køl. Creme og samling Kom alle ingredienserne til cremen i en skål og pisk med en elpisker til du har en fast creme. Kom cremen i en sprøjtepose, evt. med tyl i. Skær vandbakkelser over på midten. Fordel hindbærkompot på bunden. Sprøjt creme ud og sæt låget på. Fortsæt sådan med alle fastelavnsbollerne. Kom til sidst flormelis i en fin si og drys udover. Server med det samme. Lås skærm Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser Vi har taget hul på fastelavnssæsonen tidligt i år og derfor får du opskriften på fastelavnsboller af vandbakkelser! En overset fastelavnsbolle, hvis du spørger os. En sprød og luftig vandbakkelse med fyld af hindbærkompot og creme. Det er altså sådan en lækker kombination, og du får en fastelavnsbolle, som ikke er alt for tung i det. Sådan en vandbakkelse, som ikke falder sammen, er jo luftig og let i det. Derfor er den helt genial at bruge som base til din fastelavnsbolle, hvor der kommer creme og kompot i. Det er et godt alternativ til en wienerdejsfastelavnsbolle. Den her er lidt lettere i udtrykket og fylder heller ikke ligeså meget i maven. En kæmpe succes. De her vandbakkelser er fyldt med hjemmelavet hindbærkompot og en creme lavet på mascarpone, flormelis, vanilje og piskefløde. Dét at det ikke bare er ren flødeskum gør også den her fastelavnsbolle mere luksuriøs. Når man tilføjer mascarpone, så får man en lidt mere tæt creme, som er fantastisk samen med sådan en frisk bærkompot. Det kan kun anbefales. LÆS OGSÅ: Gammeldags fastelavnsboller med creme Fastelavnsboller vandbakkelse Det er fastelavnsboller som vandbakkelse. En vandbakkelse består af vand, smør, æg og hvedemel. Det er slet ikke så svært at lave selv og her får du en vandbakkelse, som ikke falder sammen. Du får en fin og luftig vandbakkelse med et sprødt ydre og et luftigt indre. Den er helt perfekt som skal og base til dine vandbakkelsesfastelavnsboller. Vandbakkelser med fyld Generelt er vandbakkelser med fyld jo bare så godt. Her har vi som sagt fyldt med hindbærkompot og en mascarponecreme, men du kan også lave en anderledes kompot og en anden slags creme. Det kunne være en hindbærskum med hvid chokolade eller en chokoladecreme med solbærkompot. Mulighederne er mange, når man laver vandbakkelser med fyld. De kan ikke kun laves søde, men kan også bruges i det salte køkken med salt fyld. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.