Fladbrød med kofta

Fladbrød med kofta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Fladbrød med kofta af kylling, rødløgssalat og hjemmelavet rød dressing. Fladbrød med fyld af kylling er så godt til aftensmad.

Ingrediensliste

  • Kofta

  • 500 g. hakket kylling
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie
  • Dressing

  • 6 spsk. creme fraiche
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Rødløgssalat

  • 2 stk. rødløg
  • 200 g. cherrytomater
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 0,5 bundt frisk dild
  • salt/peber
  • Andet

  • 4 stk. fladbrød
  • 40 g. rucola
  • 100 g. PUCK fetaost
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

Kofta

  1. Pil løg og riv fint på rivejern.
  2. Hak dild og persille fint.
  3. Rør farsen sej med salt.
  4. I en stor skål røres alle ingredienserne godt sammen.
  5. Stil farsen på køl i en halv times tid.
  6. Opvarm ovn til 200 grader varmluft.
  7. Kom bagepapir i en bradepande og kom farsen heri. Brug en dejskraber til at trykke farsen ud i en stor firkant i cirka 2 cm. højde. Brug nu dejskraberen til at dele farsen i lange strimler på 2-3 cm. tykkelse. Man kan evt. sætte et spyd i.
  8. Pensl med olie.
  9. Bag dem i 20 cirka 20 minutter.

Rødløgssalat

  1. Skyl cherrytomater og kom i et lille ildfast fad. Vend tomater i lidt olie, salt og peber.
  2. Bag dem sammen med koftaerne i cirka 20 minutter.
  3. Imens snittes rødløg helt fint i tynde skiver.
  4. Skyl og hak persille og dild fint.
  5. Bland rødløg, persille, dild, bagte tomater sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Dressing

  1. I en skål blandes creme fraiche, paprika, citronsaft, salt og peber sammen.

Andet

  1. Skyl rucola.
  2. Lun fladbrød i en ovn, mikroovn, airfryer eller på panden som anvist på pakken.
  3. Anret fladbrød med paprikadressing, dernæst rucola, kofta, rødløgssalat og til sidst smuldret fetaost.

Opskrift på fladbrød med kofta

For noget tid siden udgav vi en opskrift på kofta med kylling og nu får du en opskrift på fladbrød med kofta. Det er nemlig en genial måde at bruge sine kofta med kylling på! Et færdigkøbt fladbrød som fyldes med dressing og en rødløgssalat. Dét er simpelthen aftensmad med masser af smag, som ikke kræver det helt store. Man kan også sagtens fylde flere grøntsager i. Vi synes, at fyldte fladbrød, wraps osv. er sådan en god anledning til at få fyldt godt op med grønt. Man kunne snitte noget spidskål helt fint, som også vil give godt med fylde til fladbrødet.

Vi serverede de her fyldte fladbrød på en solskinsdag i sidste uge, hvor vi var så heldige at kunne sidde ude og nyde dem. Vi har også endelig fået gjort grillen klar, så næste gang vi skal have kofta, så tænker vi, at de skal grilles.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på aftensmad her

Fladbrød med kofta

Fladbrød med fyld af kylling

Hvis du vil lave fladbrød med fyld af kylling og det ikke skal være kyllingebryst, så er kofta en genial idé. Det laves nemlig med hakket kyllingekød og selve farsen røres med masser af krydderier og friske krydderurter. På den måde får man masser af smag i kødet, hvilket vi er så vilde med. Er man ikke til kylling, så kan kofta også laves med lammekød eller oksekød. Traditionelt set laves de med lammekød og det er jo også oplagt her op til påske. Men at lave det med kylling er en billigere måde at lave kofta på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar