Quinoasalat med kylling

Quinoasalat med kylling
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem, lækker og sund quinoasalat med kylling. Den lækreste salat med quinoa, feta og tomat serveret med kylling bagt i ovn med serranoskinke.

Ingrediensliste

  • Quinoasalat

  • 100 g. quinoa
  • 250 g. cherrytomater
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 stk. rødløg
  • 50 g. fetaost
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 3 spsk. olivenolie
  • 0,5 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt/peber
  • Kylling i serranoskinke

  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 skiver serranoskinke
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Først gøres kylling klar.
  2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  3. Find en lille bradepande frem. Fjern sener og eventuelle andre ting fra kyllingebrystet. Hvis det er meget tykt, så skær det i mindre stykker.
  4. Put et stykke serranoskinke rundt om hvert stykke kylling.
  5. Placer kyllingen i bradepanden. Fordel lidt olie ovenpå. Drys med lidt peber (ikke salt, da skinken er meget salt).
  6. Sæt fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  7. Skyl quinoa grundigt i vand og kog det efter pakkens anvisning. Dræn quinoa og skyl i koldt vand. Sæt det til side.
  8. Halver cherrytomater.
  9. Halver agurk og skrab de våde kerner ud med en ske. Hak agurk i små tern.
  10. Hak persille fint.
  11. Hak rødløg i små tern.
  12. Rør dressingen sammen af olie, citronsaft og oregano. Smag til med salt og peber.
  13. Vend quinoa sammen med dressing, agurk, løg, persille og tomater.
  14. Fordel smuldret feta på toppen.
  15. Server din quinoasalat sammen med kylling.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på quinoasalat med kylling

Den lækreste opskrift på quinoasalat med kylling. Selve salaten er lavet med quinoa, feta og tomater – som er vendt i en skøn og smagfuld dressing. Kyllingen er bagt i ovnen og er svøbt i serranoskinke. Det er en sund og mættende salat, som er perfekt til en sund aftensmad eller frokost, især hvis det skal være ekstra godt.

Det er desuden aftensmad, som er super hurtigt og nemt at lave. Det er ikke den sværeste ret, da kyllingen jo stort set passer sig selv. Så du skal egentlig bare gøre tingene til salaten klar, hvilket man kan gøre, imens kyllingen bager.

LÆS OGSÅ: Bulgursalat med kylling

Quinoasalat med feta og og cherrytomater

Salat med quinoa og kylling

Når man kombinerer en salat med quinoa og kylling, så har du virkelig et mættende og sundt måltid. Du har gode proteiner fra quinoa og kylling samt masser af vitaminer fra tomater, agurk, persille og løg. Hvis du ikke er til fetaost, så kan du også sagtens udelade det eller erstatte med mozzarellaost.

I stedet for kylling, så kan du også servere noget andet til. Vi kan anbefale bagte falafler, et stykke stegt laks eller en sund tunsalat. Det ville også være lækkert med crispy chicken til eller en paneret kotelet.

Quinoasalat med kylling

Quinoabowl med kylling

I stedet for at servere det som en samlet salat, så kan du også lave det som en quinoabowl. Gør alle ingredienserne til salaten klar, men lad være med at vende det hele sammen. Anret det i stedet i skåle og top så til sidst med kylling, persille og dressingen. Det er især ideelt, hvis du skal servere det for én, som er kræsen og som gerne vil have tingene adskilt.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar