Mandelkrokant – til kage eller dessert

Opskrift til g. Opskrift til 200 g.

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet mandelkrokant. Mandelkrokant smager fantastisk ovenpå is eller som krymmel ovenpå kager. Det er lavet på kun 2 ingredienser og tager under 30 minutter at lave.

Ingrediensliste

  • 120 g. sukker
  • 70 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. På en pande eller i en gryde varmes sukker op ved lav varme. Du må ikke røre i sukkeret, imens det smelter.
  2. Tilsæt mandlerne og rist dem 2-3 minutter.
  3. Hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir og lad dem afkøle helt.
  4. Hak groft med en skarp kniv.
  5. Opbevares i en lille dåse eller tætlukket beholder.
Bedøm denne ret

Mandelkrokant – til kage eller dessert

Her finder du en opskrift på din helt egen hjemmelavede mandelkrokant. Mandelkrokant smager helt fantastisk ovenpå for eksempel isdesserter eller til diverse forskellige kager. Vi elsker at bruge mandelkrokant på kager og ovenpå isdesserter. Vi har blandt andet brugt det i vores opskrift på vores lækre Luksus citronmåne, ovenpå vores Citronfromage med mandelkrokant og ovenpå på vores Islagkage med karamel og Toffifee. Disse opskrifter er også bare helt ideelle som nytårsdesserter eller til en lækker sommerdessert. Du kan også vælge at tilføje det i for eksempel hjemmelavede påskeæg, i hjemmelavet is eller i en lækker lagkage.

Mandelkrokant - til kage eller dessert

Mandelkrokant opskrift

En mandelkrokant er super nem at lave, da det er en nem opskrift, som kun kræver 2 ingredienser. Det består nemlig kun af mandler og sukker, som ristes hurtigt på en pande. Og så tager det alt i alt kun 25 minutter at lave. Så hvis du har styr på at lave en hjemmelavet krokant, er det nemt noget du lige kan bikse sammen inden kagen skal serveres. Så har du nemlig en krokant det er frisklavet og crunchy som du kan putte ovenpå på kagen eller isen.

Hvis du vil eksperimentere lidt med andre smage, så kan du også lave krokanten med cashewnødder eller hasselnødder, så det bliver cashewkrokant og hasselnøddekrokant. Uanset hvilke nødder du vælger at lave det med, er det en helt perfekt topping til de fleste isdesserter og kager, da det giver en dejlig knasende og sød fornemmelse.

Hvad er krokant?

Hvad betyder krokant egentlig? Helt simpelt er en krokant bare nødder, såsom mandler, cashewnødder eller hasselnødder, som så bliver overtrukket i en lækker karamelliseret sukkermasse. Selve ordet krokant betyder knasende eller sprødt. Og det er jo egentlig en meget god beskrivelse af, hvad en krokant skal kunne bidrage til. Netop at skabe knas til en lækker dessert. Vi vil anbefale at have rigeligt liggende af ingredienserne, da det kan tage et par forsøg, hvis det er første gang man begiver sig ud i at lave sin egen krokant.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Skriv en kommentar