Tilmeld nyhedsbrev

Islagkage med karamel og Toffifee

Islagkage med Toffifee og hjemmelavet karamel

Opskrift til 8 personer (Springform Ø21)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Lækker opskrift på islagkage med Toffifee og hjemmelavet cremet karamel. En perfekt til dessert til dine gæster der kræver nul minutter i køkkenet når dine gæster er på besøg.

Ingrediensliste

Islagkage

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 180 g. Toffifee

Karamel

  • 1 ds. kondenseret mælk

Mandel crunch

  • 30 g. mandler
  • 30 g. sukker

Fremgangsmåde

Islagkage

  1. Pisk æggeblommer og flormelis, indtil det bliver hvidt. Det tager cirka 5 minutter.
  2. Hak Toffifee groft. Pisk fløde til en let skum.
  3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter Toffifee i (gem lidt til pynt).
  4. Fordel isen i springformen (Ø21). Sæt islagkagen i fryseren i mindst 4 timer.

Karamel og crunch

  1. Tag en gryde og læg dåsen med kondenseret mælk i gryden.
  2. Hæld vand på til det dækker dåsen.
  3. Bring vandet i kog og sæt låg på. Vær sikker på, at dåsen altid er helt dækket med vand.
  4. Skru ned for temperaturen og lad det blot simre i 3 timer.
  5. Imens opvarmes en pande med sukker. Lad det smelte ved middelvarme. Tilsæt herefter mandler og rør godt rundt. Læg det over på et stykke bagepapir og lad det størkne.
  6. Lad herefter dåsen med kondenseret mælk afkøle på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld den afkølede karamel over islagkagen og drys med hakkede toffifee og hakket mandelcrunch. Sæt på frost igen og lad stå til servering. Den kan holde sig god i op til en uge på frost.

Bedøm denne ret

Karamel og Toffifee islagkage opskrift

Opskrift på den lækreste islagkage – denne gang i en ny variant med Toffifee og hjemmelavet karamel. Den cremede karamel passer super godt til den kolde vaniljeis og de sprøde nødder på toppen.

Denne dessert er en god ide hvis du skal have gæster. Du kan lave den en hel uge i forvejen. Den kan serveres som den er eller til et stykke brownie eller chokoladekage.

Er det farligt at koge en dåse?

Det kan diskuteres lidt, om det er sundt at koge en dåse, når karamellen skal laves. Nogle mener at det udsender skadelige stoffer, når dåsen koges. Vi har dog gjort det mange gange – og vi er aldrig blevet syge af det.

Men vil du være på den sikre side, så kan du med fordel hælde den kondenserede mælk over i en lille gryde. Varm så mælken op under konstant omrøring. Lad gryden stå på middel varme og rør ofte i den. Forsæt indtil du har den ønskede konsistens og farve.

LÆS OGSÅ: Daim islagkage

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

    1. Hej Sofia

      Nej det oplever vi ikke. Det er bare vigtigt at piske æg og sukker rigtig, rigtig godt 🙂
      Og så kan vi anbefale at bruge piskefløde fra Cremefine eller Amo. Så bliver isen nemlig super god!

      Knus

    2. Nåår super Tak for svar, jeg havde forstået at man skulle lave flydende karamel med sukker og blande konseret mælk. Det giver bedre mening! Tak

    1. Hej Rikke,

      Hvilken mælk snakker du om? Den dåse kondenseret mælk er det som bliver til karamel, når dåsen koges. Man skal ikke blande karamel og mælk på noget tidspunkt 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven