Lasagnette

lasagnette
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En lækker  lasagnette lavet med små pastaskruer i stedet for plader. Skal den være sund, så kan du også sagtens bruge fuldkornspastaskruer. Den her konkurrerer altså ret godt med den fra Knorr og så er den oven i købet helt hjemmelavet. Nem og god hverdagsmad, som ikke kræver mange ingredienser eller tid i køkkenet.

Ingrediensliste

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • 70 g. tomatpure
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. mælk
  • 2,5 dl. vand
  • 200 g. pasta
  • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg fint og pres hvidløg i hvidløgspresser eller hak det fint.
  2. I en gryde tilsættes lidt olie eller anden fedtstof. Herefter steges løg og hvidløg.
  3. Hakket oksekød tilsættes og svitses til det er færdigt. Så tilføjes krydderierne, majsstivelse, tomatpure og smuldret hønsebouillionterning.
  4. Hakkede tomater, vand og mælk tilsættes og det hele koges op i ca. 5 minutter.
  5. Smag til med salt/peber.
  6. Pasta tilsættes, hvorefter hele blandingen hældes over i en ovnfast fad (evt. smurt med lidt smør, margarine eller olie – så undgår du, at det hænger for meget fast på kanterne)
  7. Bages først ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
  8. Herefter tages fadet ud og den friske mozzarella smuldres udover. Bages yderligere 5-7 minutter.
  9. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på lasagnette

Her får du opskrift på en hjemmelavet lasagnette med oksekød. Vi er nok ikke de eneste, som har spist vores del af Knorr Lasagnette, da vi var mindre. Det var faktisk næsten den eneste lasagne vi ville spise. Det har dog ændret sig i dag og nu laver vi gerne vores egen lasagne. Dermed ikke sagt, at vi har savnet lasagnette udgaven, hvor det i stedet for lasagneplader er små pastaer, som bruges.

Derfor har vi udviklet en nem og lækker opskrift på hjemmelavet lasagnette, så du ikke behøves at købe den fra Knorr. Det er super nemt og den kan faktisk laves lige så hurtigt som en pakke Knorr lasagne. 

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet lasagne 

lasagnette lasagnette

Det er nem og lækker aftensmad, om du er 1 person, 2 eller hvis du skal lave mad til mange. Man kan også sagtens lave en stor portion og fryse halvdelen ned. Vi laver faktisk oftest dobbelt portion og fryser den ene portion ned. Så er der nem aftensmad en anden dag, hvor tiden kan være knap.

lasagnette

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

      1. Hey Mummum.
        Har i brugt helt almindelige pastaskruer? Synes ikke det ligner, men ser mere “flade” ud på billedet..? :/
        Mvh

        1. Hej Catarina,

          Vi har brugt nogle pastaer fra Kvickly. Du kan dog sagtens bruge almindelige pastaskruer 🙂

          Kh

  1. Undskyld jeg bliver lidt forvirret. Er opskriften til 500 g eller 1000g kød. Kan godt se at der i opskriften står 500 g. Mens der i kommentarende står 1000g. På forhånd tak ?

  2. Hvis man gerne bare vil fryse den ned. Skal den så bages i ovnen først eller først når den tages op af fryseren ? Og hvor længe skal den have i ovnen når den er frossen ? Vh Jannie ☺️

    1. Hej,

      Du kan gøre begge dele tænker vi 🙂
      Vi ville dog lade den tø op inden den bages, hvis du fryser den rå.

      Kh

  3. Hej med jer
    Jeg har downloadet jeres app – der kan jeg ikke læse alle de kommentarer som jeg kan læse på hjemmesiden?

  4. Når vi snakker om majsstivelsen hælder i så en spsk direkte ned i gryden eller rører i den op i 1dl vand først og så hælder væsken i?

    1. Hej,

      Ja, det bliver selvfølgelig et andet resultat. Men skær kartoflerne tyndt ud eller brug evt. kartoffelmos 🙂

      Kh

  5. Jeg kan se, at mit spørgsmål ikke blev korrekt stillet. Spørgsmålet gik på, om mængden i opskriften er koncentreret tomatpuré eller det ikke koncentrerede tomatpuré, som man kan købe på flaske.

  6. Synes slet ikke det var nok væske 🙂 Det blev meget tørt, slet ikke godt. Endte endda med at bruge 6-7 væske i alt inden jeg puttede i fadet, fordi jeg synes det ikke så ud af meget. Kan det være på grund af typen af pasta?

Skriv en kommentar