Lækre hverdagsopskrifter

Lasagnette

lasagnette
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En lækker  lasagnette lavet med små pastaskruer i stedet for plader. Skal den være sund, så kan du også sagtens bruge fuldkornspastaskruer. Den her konkurrerer altså ret godt med den fra Knorr og så er den oven i købet helt hjemmelavet. Nem og god hverdagsmad, som ikke kræver mange ingredienser eller tid i køkkenet.

Ingrediensliste

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 70 g. tomatpure
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. mælk
  • 2,5 dl. vand
  • 200 g. pasta
  • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg fint og pres hvidløg i hvidløgspresser eller hak det fint.
  2. I en gryde tilsættes lidt olie eller anden fedtstof. Herefter steges løg og hvidløg.
  3. Hakket oksekød tilsættes og svitses til det er færdigt. Så tilføjes krydderierne, majsstivelse, tomatpure og smuldret hønsebouillionterning.
  4. Hakkede tomater, vand og mælk tilsættes og det hele koges op i ca. 5 minutter.
  5. Pasta tilsættes, hvorefter hele blandingen hældes over i en ovnfast fad (evt. smurt med lidt smør, margarine eller olie – så undgår du, at det hænger for meget fast på kanterne)
  6. Bages først ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
  7. Herefter tages fadet ud og den friske mozzarella smuldres udover. Bages yderligere 5-7 minutter.
  8. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 minutter inden servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på lasagnette

Her får du opskrift på en hjemmelavet lasagnette med oksekød. Vi er nok ikke de eneste, som har spist vores del af Knorr Lasagnette, da vi var mindre. Det var faktisk næsten den eneste lasagne vi ville spise. Det har dog ændret sig i dag og nu laver vi gerne vores egen lasagne. Dermed ikke sagt, at vi har savnet lasagnette udgaven, hvor det i stedet for lasagneplader er små pastaer, som bruges.

Derfor har vi udviklet en nem og lækker opskrift på hjemmelavet lasagnette, så du ikke behøves at købe den fra Knorr. Det er super nemt og den kan faktisk laves lige så hurtigt som en pakke Knorr lasagne. 

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet lasagne 

lasagnette lasagnette

Det er nem og lækker aftensmad, om du er 1 person, 2 eller hvis du skal lave mad til mange. Man kan også sagtens lave en stor portion og fryse halvdelen ned. Vi laver faktisk oftest dobbelt portion og fryser den ene portion ned. Så er der nem aftensmad en anden dag, hvor tiden kan være knap.

lasagnette

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

      1. Hey Mummum.
        Har i brugt helt almindelige pastaskruer? Synes ikke det ligner, men ser mere “flade” ud på billedet..? :/
        Mvh

        1. Hej Catarina,

          Vi har brugt nogle pastaer fra Kvickly. Du kan dog sagtens bruge almindelige pastaskruer 🙂

          Kh

  1. Undskyld jeg bliver lidt forvirret. Er opskriften til 500 g eller 1000g kød. Kan godt se at der i opskriften står 500 g. Mens der i kommentarende står 1000g. På forhånd tak ?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag