Tilmeld nyhedsbrev
Lasagnette med fuldkornspasta

Hjemmelavet lasagnette

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En lækker  lasagnette lavet med små pastaskruer i stedet for plader. Skal den være sund, så kan du også sagtens bruge fuldkornspastaskruer. Den her konkurrerer altså ret godt med den fra Knorr og så er den oven i købet helt hjemmelavet. Nem og god hverdagsmad, som ikke kræver mange ingredienser eller tid i køkkenet.

Ingrediensliste

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. paprika
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 70 g. tomatpure
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 2,5 dl. vand
  • 200 g. fuldkornspasta
  • 1 pk. frisk mozzarella ost

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg fint og pres hvidløg i hvidløgspresser eller hak det fint.
  2. I en gryde tilsættes lidt olie eller anden fedtstof. Herefter steges løg og hvidløg.
  3. Hakket oksekød tilsættes og svitses til det er færdigt. Så tilføjes krydderierne, tomatpure og en hønsebouillionterning.
  4. Hakkede tomater, vand og cremefine tilsættes og det hele koges op.
  5. Rør majsstivelse op i lidt vand i en lille skål. Rør så du ikke har nogle klumper. Tilsæt det til saucen og rør godt ud. Lad det hele koge et par minutter, så den begynder at tykne.
  6. 200 g. pasta tilsættes, hvorefter hele blandingen hældes over i en ovnfast fad (evt. smurt med lidt smør, margarine eller olie – så undgår du, at det hænger for meget fast på kanterne)
  7. Bages først ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
  8. Herefter tages fadet ud og den friske mozzarella smuldres udover. Bages yderligere 5-7 minutter.
  9. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 minutter inden servering.

Bedøm denne ret

Lasagnette opskrift – den bedste af slagsen

Vi er nok ikke de eneste, som har spist vores del af Knorr Lasagnette, da vi var mindre. Det var faktisk næsten den eneste lasagne vi ville spise. Det har dog ændret sig i dag og nu laver vi gerne vores egen lasagne. Dermed ikke sagt, at vi har savnet lasagnette udgaven, hvor det i stedet for lasagneplader er små pastaer, som bruges.

Derfor har vi udviklet en nem og lækker opskrift på hjemmelavet lasagnette, så du ikke behøves at købe den fra Knorr. Når du laver det selv, så ved du nemlig lige præcis hvad der er puttet i den og du undgår derfor unødvendige tilsætningsstoffer.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet lasagne 

Lasagnette med fuldkornspasta

Det er nem og lækker aftensmad, om du er 1 person, 2 eller hvis du skal lave mad til mange. Man kan også sagtens lave en stor portion og fryse halvdelen ned. Vi laver faktisk oftest dobbelt portion og fryser den ene portion ned. Så er der nem aftensmad en anden dag, hvor tiden kan være knap.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven