Napoleonshatte Napoleonshatte Opskrift til 81624 stk. Opskrift til 8 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på klassiske Napoleonshatte med mørdej, marcipan og mørk chokolade. Lav dine egne konditorkager, præcis som dem man køber ved bageren. Det er en fin eftermiddagskage og hvis man laver dem i en lille udgave, så er de også rigtig fin på en kagebuffet. Ingrediensliste Dej 150 g. hvedemel 70 g. smør 40 g. flormelis 1 stk. æg Fyld 100 g. sukker 100 g. marcipan 0,5 stk. pasteuriseret æggehvide Andet 100 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt flormelis og æg. Ælt det hurtigt sammen. Pak dejen i husholdningsfilm og læg i fryseren i en time. Bland ingredienserne til fyldet og del det 8 stykker og rul dem til kugler. Drys med mel på bordet og tag dejen ud af fryseren. Del den i 8 stykker og rul dem til kugler. Brug en kagerulle til at flade dem ud i cirka 6 cm i diameter. Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn. Læg en kugle fyld i midten og tryk nu 3 sider op, så det ligner en hat. Gentag ved resten. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepair. Bag dem i cirka 12 minutter. Lad dem afkøle. Smelt chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Dyp nu hver hat ned i chokoladen og læg dem tilbage på bagepapiret. Lad det størkne og server dem. Pak dem ned i en lufttæt beholder, hvis du ikke skal spise dem med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Napoleonshatte Her får du opskriften på klassiske napoleonshatte med chokolade og marcipan, præcis som dem man kan købe ved bageren. Napoleonshatte er en fin konditorkage, som er perfekt til eftermiddags- eller aftenskaffen, som består af en mørdej, en kugle af marcipan og et lag mørkt chokolade. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det vil imponere enhver, hvis du laver dine egne hjemmelavede napoleonshatte. LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler på 3 ingredienser Hjemmelavede napoleonshatte Det er slet ikke så svært at lave hjemmelavede napoleonshatte. Som sagt, så består de blot af mørdej, som bliver samlet omkring marcipan. Til slut dyppes de i mørk chokolade, som lige er prikken over i’et. Det er én af de absolut bedste konditorkager, hvis du spørger os! Kan de fryses? De kan sagtens fryses, så du skal ikke være bange for, at der er noget, som går til spilde, hvis det ikke bliver spist med det samme. De er nemlig stadig super god efter en tur i fryseren. Så kan du altid byde dine gæster på hjemmelavet bagværk. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej, I en lufttæt beholder i ca. 3-4 dage. Eksempelvis en småkagedåse. Behøves ikke være på køl 🙂 Kh Svar