Linsefrikadeller Linsefrikadeller Opskrift til 12243648 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på nemme og sprøde linsefrikadeller. De bedste vegetariske frikadeller med røde linser og grøntsager. Server dine linsedeller med en god salat. Ingrediensliste 1,5 dl. røde linser 1 stk. løg 0,5 stk. rød peberfrugt 3 fed hvidløg 2 stk. æg 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. chiliflager 1 tsk. salt 40 g. havregryn 40 g. rasp peber Fremgangsmåde Start med at koge dine linser. Skyl dem grundigt i vand og put dem i en gryde med vand. Lad dem koge i cirka 7 min. Dræn dem for vand og skyl dem med koldt vand. Hak løg, hvidløg og rød peberfrugt fint. Rør de kolde røde linser sammen med løg, hvidløg, peberfrugt og æg. Tilsæt krydderier, havregryn, rasp og friskkværnet peber. Rør det hele godt sammen, så du får en “fars”. Lad “farsen” stå og trække et par minutter. Hvis den herefter stadig virker meget våd, så tilsæt lidt ekstra rasp. Varm en pande op med rigeligt raps- eller solsikkeolie. Form frikadeller ud af farsen. Du kan bruge en ske og indersiden af din hånd til at forme dem. Eller den metode som du bedst kan finde ud af. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Tag dem af panden og lad dem evt. dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på linsefrikadeller Nem og lækker opskrift på sprøde og lækre linsefrikadeller. De bedste vegetarfrikadeller lavet med røde linser. Derudover er der også løg, hvidløg og peberfrugt i, som giver masser af smag. Hvis du mangler en god opskrift på frikadeller med linser, så er det denne du skal prøve. De her linsefrikadeller kan spises til aftensmad, i madpakken, til frokost eller hvad du ellers har lyst til. Du kan servere dem med kartofler og sauce eller du kan servere dem med en god og smagfuld salat. Det er oftest sådan vi serverer dem. LÆS OGSÅ: Squashfrikadeller Frikadeller med linser Man kan lave de lækreste frikadeller med linser. Det er vigtigt, at du i den her opskrift bruger røde linser og ikke grønne linser, da de grønne linser har en helt anden smag og en anden konsistens. Røde linser er gode, da de holder dig mæt længe. De er derfor en god erstatning for kød i vegetariske retter. Vi bruger dem også i vores indiske dahl, som vi virkelig også kan anbefale at tjekke ud. Vegetarfrikadeller med linser Man kan lave mange lækre former for vegetarfrikadeller med linser. Denne version er med løg, hvidløg, peberfrugt, spidskommen og lidt chili. Det er derfor en lidt krydret vegetarfrikadelle. Hvis du ikke er så meget til stærk mad, så kan du udelade chili. Du kan også sagtens tilføje frisk persille eller basilikum til frikadellerne. Det vil uden tvivl også smage rigtig godt. De kan serveres med kartofler eller de kan spises i en sandwich eller i hjemmelavede pitabrød. Server med en god urtedressing eller en cremet avocadodip, så har du virkelig en smagfuld og vegetarisk aftensmad. Vegetar retter behøves nemlig slet ikke at være kedelige. Linsedeller er også en god ide til madpakken, da de mætter og man kan servere en sprød salat dertil. Vegetariske grøntsagsdeller De her lækre, vegetariske grøntsagsdeller er én af vores favoritter. Man kan som sagt lave så mange udgaver af vegetardeller. Du kan også prøve vores vegetariske couscousdeller. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa De ser så lækre ud, kan man stege dem i ovnen i stedet for i pande? De skal helt sikkert prøves Hilsen Berit Svar
På mine linser er kogetiden noget længere – skal jeg bare følge opskriften eller skal jeg koge dem, som det står på posen? Svar
Hej, De mister noget sprødhed. Har du en airfryer, så kan de med fordel varmes op i den og genvinde noget sprødhed 🙂 Kh Svar