Indisk dahl – Opskrift på indisk vegetar gryderet

Indisk dahl – Opskrift på indisk vegetar gryderet

Indisk dahl – Opskrift på indisk vegetar gryderet

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på indisk dahl, som er let og sund aftensmad. Det er en af de absolut bedste vegetarretter og det er jo egentlig en indisk gryderet, da den består af røde linser, løg, hvidløg og gulerødder blandt andet. Vi plejer at servere den sammen med ris, men man kan også sagtens spise den som den er, evt. med en klat kold creme fraiche og lidt saltede nødder på toppen.

Ingrediensliste

  • Dahl

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g. gulerødder
  • 3 cm. ingefær
  • 3 tsk. karry
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chili
  • 200 g. røde linser
  • 4 dl. vand
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Salt/peber
  • Tilbehør

  • 200 g. creme fraiche
  • 1/4 bundt persille
  • 4 stk. naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og løg fint.
  2. Skræl gulerødder og skær i tern. Ingefæren skræller du (vi plejer at bruge en lille kniv til at skære skrællen af, da den kan være svær at skrælle med en skræller). Du skal bruge ca. 3 cm. Når den er skrællet, så hakker du ingefær fint.
  3. I en stor gryde varmes lidt olie op. Herefter tilsættes finthakket løg, hvidløg og ingefær.
  4. Tilsæt nu karry, chiliflager, spidskommen og hakkede gulerødder og rør det hele godt sammen.
  5. Tilsæt herefter røde linser (tørrede linser og ikke fra dåse), vand, hakkede tomater og kokosmælk.
  6. Rør det hele godt sammen.
  7. Lad det hele simre ved lav varme i cirka 20-30 min., indtil den tykner. Rør i den jævnligt. Smag til sidst til med salt og peber.
  8. Hvis du synes din dahl er for tyk, tilsæt da lidt ekstra vand.
  9. Server din daal med creme fraiche, hakket frisk persille og naanbrød.

Bedøm denne ret

Indisk dahl – Opskrift på indisk vegetar gryderet

En lækker opskrift på sund indisk dahl, daal eller dhal, hvad end du kalder det. Det er en super smagfuld indisk og vegetarisk gryderet med røde linser blandt andet. Det er en af vores absolut yndlings vegetar hverdagsretter, da det er så nemt at lave. Man savner på ingen måde kød, da retten i sig selv har masser af fylde i form af gulerødder blandt andet. Vi er kæmpe fan af indisk mad og et af vores største ønsker er at komme til Indien sammen, så vi kan gå på opdagelse i indiske opskrifter og få en masse inspiration til opskrifter. Vi håber, at vi det i fremtiden bliver en realitet, så vi kan komme med en masse indiske aftensmads ideer, som er nemme.

LÆS OGSÅ: Afrikansk gryderet

Indisk dahl – Opskrift på indisk vegetar gryderet

Dahl eller daal? Indisk daal grød

Er det egentlig dahl eller daal, som retten hedder? Vi har set det blive skrevet på begge måder, så vi er faktisk lidt i tvivl. Men uanset, så er det fantastisk spise. Sådan en daal grød mætter godt og serveret med creme fraiche, frisk persille og naanbrød, så er det altså et solidt måltid.

Vegetarretter og vegetarisk mad

Vi prøver at udvide vores kategori med vegetarretter, da vi kan mærke, at I rigtig gerne vil have flere opskrifter uden kød. Personligt, så elsker vi også at tage nogle dage uden kød. Det smager skønt og så sparer man også lidt på budgettet, da vegetarretter ofte er billigere end retter med kød i.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Super nem opskrift og virke til at blive rigtig lækkert.
    Dog passer tidsplanen hvis ikke helt hvis linserne skal absorbere al det vand før det derefter skal simre i 30-40 minutter – eller er det mig der har misforstået noget? 😅

    1. Hej Katrine

      Det kommer an på hvor hurtigt linserne absorberer vandet. Det tager 5 min. når vi laver det, men det kan godt variere alt efter hvor godt ens komfur er osv. 🙂

      Knus

  2. Hej . Jeg er ved at lave opskriften , det virker som meget væske, næsten som suppe. Er det meningen ? Er der fejl i målestok forholdet, fx 1,3 liter vand ?
    Kh Anette

    1. Hej Anette,

      Nej der er ikke en fejl. Linserne suger rigtig meget vand, så når det hele får lov til at simre, så bliver den meget tykkere 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag