Lækre hverdagsopskrifter

Kartoffelfrikadeller

kartoffel frikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprøde kartoffel frikadeller. Server dem til aftensmad, hvis du gerne vil have en kødfri, vegetarisk aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stk. æg
  • 250 g. kartoffel
  • 20 g. parmesan
  • 50 g. havregryn
  • 60 g. rasp

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens kartofler. Riv dem groft på et rivejern. Vrid det godt for vand.
  2. Placer revet kartoffel i en skål. Rør det sammen med æg.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Du kan evt. også rive løget.
  4. Tilsæt det til din kartoffelblanding.
  5. Tilsæt rasp, havregryn og revet parmesanost. Rør det hele godt sammen. Tilsæt til sidst godt med salt og peber.
  6. Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg.
  7. Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges.
  8. Varm en pande op, hvor der er godt med olivenolie på.
  9. Placer alle dine frikadeller på panden.
  10. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
  11. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffelfrikadeller

Nem opskrift på lækre vegetariske kartoffelfrikadeller. Det er hurtigt gået hen og er blevet en favorit hos os! Konsistensen er bare super god og smagen er også helt i top. Server dem sammen med en lækker salat og evt. bagte søde kartofler. Vi elsker at eksperimentere med retter uden kød. Vi tager nemlig gerne en kødfri dag eller to. De her blev virkelig et hit og gør det nemt at tage en dag uden kød.

LÆS OGSÅ: Squashfrikadeller

kartoffelfrikadeller

 

Vegetarfrikadeller med kartoffel

Hvis du mangler en god opskrift på vegetarfrikadeller med kartofler, så kan vi virkelig varmt anbefale denne. Den er virkelig nem at lave og samtidig er de også billige at lave. Sådan er det generelt med vegetarretter. Oftest kan de laves for få penge, hvilket vi elsker. Det er så dejligt at kunne spise dejlig mad samtidig med, at man kan spare lidt på madbudgettet.

Hvad kan I anbefale som tilbehør?
Vi kan anbefale en lækker salat med bulgur. Eksempelvis denne her med feta og tomat. Den ville være super lækker til disse smagfulde deller.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag