Budapestrulle med bærskum

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker budapestrulle med bærskum. Budapestrulle er jo egentlig bare en form for roulade. Bunden er lavet på en nøddemarengs, som smager afsindigt godt. Pynt med friske bær og lidt hakket chokolade på toppen.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 5 stk. æggehvide
  • 270 g. flormelis
  • 105 g. hasselnødder
  • 1,5 spsk. majsstivelse
  • 40 g. mandelflager
  • Bærskum

  • 100 g. frosne hindbær
  • 50 g. frosne jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dl. piskefløde
  • Andet

  • 100 g. hvid chokolade
  • 200 g. bær

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
  2. Fordel hasselnødderne på en bradepande med bagepapir.
  3. Bag hasselnødderne i ovnen i ca. 7-8 minutter.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  5. Hak hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint.
  6. Pisk æggehvider stive. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk til du har en fast marengs.
  7. I en anden skål blandes de hakkede hasselnødder og majsstivelse. Rør det godt rundt.
  8. Vend nøddeblandingen sammen med din marengs. Vend det rundt med en dejskraber, så du ikke pisker alt luften ud af marengsen.
  9. Hæld blandingen op i en sprøjtepose med en rund tyl.
  10. På en bageplade beklædt med bagepapir sprøjtes dejen ud. Se evt. billede længere nede. Det skal sprøjtes ud som “pølser” der ligger ved siden af hinanden.
  11. Drys med mandelflager eller hakkede nødder på toppen.
  12. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 18-20 minutter.
  13. Tag din bund ud af ovnen og vend den på hovedet over på et andet stykke bagepapir.
  14. Lad den køle helt af.
  15. Smør bunden med din bærskum (Gem evt. lidt til at pynte med på toppen). Hak evt. lidt hvid chokolade og kom ovenpå.
  16. Rul den stramt sammen på den korte led. På samme måde som når man laver roulade.
  17. Hvis du har mere bærskum, så pynt med det sidste på toppen. Pynt med friske bær, evt. hakket chokolade og lidt frisk citronmelisse.
  18. Server med det samme eller opbevar i køleskabet indtil servering.

Bærskum

  1. Blandede bær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe.
  2. Bærkompotten sættes på køl.
  3. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd bærskum.
Bedøm denne ret

Budapestrulle med bærskum

En lækker og nem opskrift på budapestrulle med bærskum. Har du hørt om en budapestrulle før? Det minder jo i princippet bare om den danske roulade. Blot med den forskel, at selve bunden er lavet af en nøddemarengs. Det smager simpelthen så lækkert og er en super nem kage at lave.

LÆS OGSÅ: Rabarbercheesecake

Hasselnødder, flormelis og majsmel

marengs

Selve bunden består egentlig bare af marengs, som er vendt sammen med hasselnødder og lidt majsmel. Så den opskrift er der ikke mange ben i. Grunden til at man kun pisker halvdelen af flormelissen i marengsen, er fordi det bliver vendt sammen med de hakkede nødder. På den måde undgår man, at nødderne klumper.

Marengs sprøjtet ud til budapestrulle

Marengs sprøjtet ud til budapestrulle

Marengsen sprøjtes ud på en bageplade. Det kan gøres med en sprøjtepose med en rund tyl. Eller det kan gøres fra en almindelig plastikpose, hvor der er klippet et hul i et af hjørnerne. Det behøves på ingen måde at være perfekt. Oven på drysser man lidt hakkede mandler eller mandelflager. Det giver sådan et flot look, når rouladen rulles sammen.   Nøddemarengs med fløde Budapestrulle med bærskum Budapestrulle med bærskum Budapestrulle med bærskum

Kan jeg bruge andet end hasselnødder?

Ja du kan også godt bruge mandler i bunden. Men vi anbefaler hasselnødder. De smager nemlig super godt sammen med den letsyrlige bærskum. Selve bærskummen kan også laves med hindbær eller jordbær i stedet. Man behøves ikke lave en blanding af flere slags bær.

Men du er nødt til at prøve den her budapestrulle med bærskum. Det er en skøn sommerkage eller sommerdessert. Den er lige så let at lave som en almindelig roulade, men den smager lidt mere fancy. Den kan også serveres på et stort kagebord eller blot som en kage til kaffen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

    1. Hej Line

      Maizena melet gør, at den er nemmere at rulle uden den revner. Så vi vil ikke anbefale at lave den uden 🙂

      Knus

    1. Hej Ulla

      Det anbefaler vi ikke. Den kan godt klare 1-2 timer på køl inden servering, men den er nu bedst, når den er rimelig frisklavet 🙂

      Knus

    1. Hej Sofie,
      Det har vi desværre ikke prøvet. Det er nødderne der giver “fylde” i bunden, så vi vil umiddelbart ikke tro, at du kan undlade det 🙂
      Kh

  1. Er det vigtigt at det bliver sprøjtet ud på bagepapiret eller kan man måske bare smøre det ud som normalt ved roulader?
    Den ser så lækker ud?

  2. Hejsa!
    Mums for en kage!
    Hvor lang bliver rouladen?
    Tænker mere om man kan gøre det på det andet led, så den blev tyndere, men længere?

  3. Hejsa 🙂
    Jeg har lige taget min bund ud af ovnen og vendt den på et stykke bagepapir som der står, men skal den så køle af inden papiret tages af eller skal man fjerne papiret fra bunden inden den køler af?
    Jeg synes den falder helt sammen 🙃
    Nu har jeg taget papiret sf før den køles af og den er meget meget tynd.
    Er der et godt trick? 😊

    1. Hej Nicoline,

      Vi tager bare papiret af og lader den køle af. Den vil falde lidt sammen, da det er en marengsbund.
      Vi har meget svært ved at vurdere det ud fra hvad du blot skriver. Skriv meget gerne på Instagram eller på mail og vedhæft et billede. Så kan vi meget bedre vurdere det.

      Hvordan var dejen inden du sprøjtede den ud?

      Kh

  4. Hej.
    Kan man lave bunden dagen før og så først komme fyld på næste dag når den skal serveres?
    Kh Jette.

  5. Mega fin opskrift! Kan man lave den dagen før den skal serveres? Eller er det bedre at lave bundene dagen før, og så fylde fyldet i om morgenen? Risikerer man ikke at bundene bliver svære at rulle uden at de går i stykker? 😀

    1. Hej Mathilde,

      Den er uden tvivl bedst på dagen, da bundene da er sprødest. Ved nød kan de laves dagen før. Man kan stadigvæk sagtens rulle den, men ja vent med fyldet til på dagen 😀

      Kh

  6. Hej
    Da jeg ikke kan tåle majs, vil jeg så kunne bruge kartoffelmel istedet for maizena?

Skriv en kommentar