Tilmeld nyhedsbrev

Rabarbercheesecake РOpskrift på ostekage

Rabarbercheesecake - Opskrift på ostekage

Cheesecake med rabarbergele

Opskrift til 8 personer (√ė20 springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker cheesecake med rabarbergele. Så fin en sommerkage, hvor man virkelig får udnyttet sommerens rabarber.

Ingrediensliste

Bund

  • 120 g. digestive
  • 60 g. sm√łr

Ostefyld

  • 1 pasteuriseret √¶ggeblomme
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. natural fl√łdeost
  • 2,5 dl. piskefl√łde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas

Rabarbergele

  • 3 dl. rabarbersaft
  • 3 husblas

Fremgangsmåde

1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og sl√• med noget h√•rdt: k√łdhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede sm√łr.
3. G√łr din form klar. Find en springform (vi brugte en i st√łrrelsen √ė20). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den p√• en tallerken (p√• den m√•de fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. H√¶ld din blanding med kiks og sm√łr ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. L√¶g husblas i bl√łd i koldt vand i en sk√•l.
6. Pisk √¶g med sukker og vaniljesukker. Tils√¶t herefter din fl√łdeost, men pisk ikke. R√łr det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fl√łde til en let fl√łdeskum. Bland den sammen med din fl√łdeostblanding.
8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, s√• er det nemmest at bruge den. Placer citronsaft i en sk√•l, sammen med din dr√¶nede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, s√• kan det ogs√• g√łres i en lille gryde p√• komfuret. Placer citronsaft og dr√¶net husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, n√•r det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af fl√łdeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. R√łr det godt ud, s√• du ikke har klumper. Dette g√łr man for at s√¶nke temperaturen p√• husblassen inden den h√¶ldes over i hele fl√łdeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af fl√łdeostblandingen over i husblassen. H√¶ld til sidst det hele sammen og r√łr det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. S√¶t kagen p√• k√łl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
12. N√•r kagen har sat sig i k√łleskabet, s√• er det tid til sidste lag, som er rabarbergeleen. Placer 3 stk. husblas i koldt vand.
13. Bland rabarbersaft op, s√• den ikke er for st√¶rk. Placer rabarbersaft i en gryde og tils√¶t udbl√łdt husblas.
14. Lad det hele varme op ved medium varme, indtil husblassen er smeltet.
15. Lad blandingen k√łle helt ned, inden den forsigtigt h√¶ldes p√• kagen.
16. S√¶t din cheesecake tilbage p√• k√łl i yderligere 1-2 timer, s√• det sidste lag kan f√• lov til at s√¶tte sig.
17. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

Bed√łm denne ret

Rabarbercheesecake РOpskrift på ostekage

Rabarbercheesecake og cheesecake generelt er en af vores absolut yndlings kager. Og hvis du har fulgt med l√¶nge, s√• er der ingen tvivl om det! Det er s√• nem en kage at lave, da den ikke skal bages, men blot kr√¶ver tid i k√łleskabet.

Vi lavede denne sidste weekend, da vi skulle lave kager til en konfirmation. Den er bare s√• mild i smagen og s√• smager den af sommer og sol. Hvis man ikke er til rabarber, s√• kan man ogs√• sagtens bytte saften ud med en anden slags. Vi kan anbefale Fun ananassaft, s√• f√•r du nemlig en ostekage, som smager af k√łbenhavnerstang. Og det smager alts√• ogs√• super l√¶kkert!

L√¶s ogs√•: Jordb√¶rcheesecake med fl√łdeskum og friske jordb√¶r

Rabarbercheesecake - Opskrift på ostekage

Cheesecake opskrift

Som sagt, s√• er det bare en super nem kage at lave. Vi plejer altid at lave den dagen f√łr, s√• den kan f√• lov til at s√¶tte sig i k√łleskabet natten over. Det er nemlig nemt og s√• beh√łves man ikke at t√¶nke p√• dessert, hvis man skal have g√¶ster.

Den her opskrift er lavet med digestivekiks som bund. Men man kan også sagtens bytte digestivekiks ud med kammerjunker, hvis den skal være mere sommerlig. Kammerjunker har jo en mild vaniljesmag og det passer også godt sammen med vaniljen og rabarber.

Du kan ogs√• f√łlge med p√• vores sociale medier som eksempelvis Facebook, hvor vi ugentligt poster nye opskrifter og masser af inspiration til sommermad.

Kommentarer

  1. Tak for en l√¶kker opskrift. ūüôā Jeg har i dag fors√łgt med ananas. M√•ske I skulle n√¶vne, at saften lige skal op p√• kogepunktet, n√•r man bruger ananassaft. Jeg st√•r nu med en gel√© som ikke vil stivne, angiveligt pga. syren i ananas, som nedbryder den stivnende funktion af husblas..

    1. Hej Michelle

      Det var da tr√¶ls at h√łre. Ja, man kan ikke bruge frisk ananas, da som du selv siger, er et enzym i ananas, som nedbryder funktionen af husblas. Vi bruger altid Ananassaft, alts√• saftevand og ikke fra en frisk ananas.

      Knus

    2. Sp√łrg nok dumt nu men n√•r man bruger ananassaftevand skal det s√• blandesop eller bruges rent ? Har du evt en opskrift p√• rabarbersaft ?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven