Tilmeld nyhedsbrev

Rabarbercheesecake – Opskrift pĂĽ ostekage

Rabarbercheesecake - Opskrift pĂĽ ostekage

Cheesecake med rabarbergele

Opskrift til 8 personer (Ø20 springform)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift pĂĽ en lĂŚkker cheesecake med rabarbergele. SĂĽ fin en sommerkage, hvor man virkelig fĂĽr udnyttet sommerens rabarber.

Ingrediensliste

Bund

  • 120 g. digestive
  • 60 g. smør

Ostefyld

  • 1 pasteuriseret ĂŚggeblomme
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. natural flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas

Rabarbergele

  • 3 dl. rabarbersaft
  • 3 husblas

FremgangsmĂĽde

  1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slü med noget hürdt: kødhammer, kagerulle etc.
    Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  2. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20). For den med bagepapir i bunden.
  3. HÌld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. SÌt pü køl, imens du laver det hvide fyld.
  4. Nu skal du i gang med dit ostefyld. LÌg husblas i blød i koldt vand i en skül.
  5. Pisk Ìg med sukker og vaniljesukker. TilsÌt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  6. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  7. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, sü er det nemmest at bruge den. Placer citronsaft i en skül, sammen med din drÌnede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, sü kan det ogsü gøres i en lille gryde pü komfuret. Placer citronsaft og drÌnet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, nür det er smeltet.
  8. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, sü du ikke har klumper. Dette gør man for at sÌnke temperaturen pü husblassen inden den hÌldes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. HÌld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  9. NĂĽr du har en ensartet blanding, sĂĽ hĂŚlder du den ovenpĂĽ din kiksebund.
  10. SÌt kagen pü køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  11. Nür kagen har sat sig i køleskabet, sü er det tid til sidste lag, som er rabarbergeleen. Placer 3 stk. husblas i koldt vand.
  12. Bland rabarbersaft op, sü den ikke er for stÌrk. Placer rabarbersaft i en gryde og tilsÌt udblødt husblas.
  13. Lad det hele varme op ved medium varme, indtil husblassen er smeltet.
  14. Lad blandingen køle helt ned, inden den forsigtigt hÌldes pü kagen.
  15. SÌt din cheesecake tilbage pü køl i yderligere 1-2 timer, sü det sidste lag kan fü lov til at sÌtte sig.
  16. Server din cheesecake med friske bĂŚr, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Rabarbercheesecake – Opskrift pĂĽ ostekage

Rabarbercheesecake og cheesecake generelt er en af vores absolut yndlings kager. Og hvis du har fulgt med lÌnge, sü er der ingen tvivl om det! Det er sü nem en kage at lave, da den ikke skal bages, men blot krÌver tid i køleskabet.

Vi lavede denne sidste weekend, da vi skulle lave kager til en konfirmation. Den er bare sü mild i smagen og sü smager den af sommer og sol. Hvis man ikke er til rabarber, sü kan man ogsü sagtens bytte saften ud med en anden slags. Vi kan anbefale Fun ananassaft, sü für du nemlig en ostekage, som smager af københavnerstang. Og det smager altsü ogsü super lÌkkert!

LÌs ogsü: JordbÌrcheesecake med flødeskum og friske jordbÌr

Rabarbercheesecake - Opskrift pĂĽ ostekage

Cheesecake opskrift

Som sagt, sü er det bare en super nem kage at lave. Vi plejer altid at lave den dagen før, sü den kan fü lov til at sÌtte sig i køleskabet natten over. Det er nemlig nemt og sü behøves man ikke at tÌnke pü dessert, hvis man skal have gÌster.

Den her opskrift er lavet med digestivekiks som bund. Men man kan ogsĂĽ sagtens bytte digestivekiks ud med kammerjunker, hvis den skal vĂŚre mere sommerlig. Kammerjunker har jo en mild vaniljesmag og det passer ogsĂĽ godt sammen med vaniljen og rabarber.

Du kan ogsü følge med pü vores sociale medier som eksempelvis Facebook, hvor vi ugentligt poster nye opskrifter og masser af inspiration til sommermad.

Kommentarer

  1. Tak for en lækker opskrift. 🙂 Jeg har i dag forsøgt med ananas. Måske I skulle nævne, at saften lige skal op på kogepunktet, når man bruger ananassaft. Jeg står nu med en gelé som ikke vil stivne, angiveligt pga. syren i ananas, som nedbryder den stivnende funktion af husblas..

    1. Hej Michelle

      Det var da trÌls at høre. Ja, man kan ikke bruge frisk ananas, da som du selv siger, er et enzym i ananas, som nedbryder funktionen af husblas. Vi bruger altid Ananassaft, altsü saftevand og ikke fra en frisk ananas.

      Knus

    2. Spørg nok dumt nu men nür man bruger ananassaftevand skal det sü blandesop eller bruges rent ? Har du evt en opskrift pü rabarbersaft ?

  2. Hej. Jeg er meget i tvivl ift. den bund der. I skriver man kun skal bruge siderne, men alligevel skal bunden pü en tallerken? Hvordan søren skal det forstües?

    1. Hej Cecilie,

      Vi har ændret lidt i teksten, så det burde være til at forstå. I stedet for blot at bruge siderne, så har vi ændret det til, at man bruger den med bunden, da det er lettere at forstå 🙂 Beklager forvirringen!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven