Marcipankage med chokoladeglasur marcipankage med chokoladeglasur Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 9 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på svampet marcipankage med chokoladeglasur. Den bedste kage med marcipan, som er saftig og på ingen måde tør. Ingrediensliste Kage 200 g. smør 250 g. sukker 100 g. marcipan 2 tsk. vaniljesukker 4 æg 4 spsk. creme fraiche 150 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver Glasur 200 g. mørk chokolade 1 dl. piskefløde 50 g. pistacienødder Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Riv marcipan groft. Pisk blødt smør med sukker, marcipan og vaniljesukker til det er luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål. Vend skiftevis creme fraiche samt hvedemel og bagepulver i dejen. Rør det godt sammen til en ensartet dej. Smør en form (22 x 22 cm) eller springform Ø24 med smør eller beklæd med bagepapir. Fordel dejen i formen. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Tag kagen ud og lad den køle en smule af. Nu til glasuren. Hak chokolade. Bland chokolade og fløde i en skål. Giv det 30 sek. i mikroovnen. Rør rundt. Giv det yderligere 30 sek. i mikroovnen. Sådan bliver du ved, indtil du har en ensartet chokoladeglasur. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du også sagtens gøre det i en lille gryde ved meget lav varme. Hæld glasuren over kagen. Lad glasuren størkne en smule inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på marcipankage med chokoladeglasur Den absolut bedste marcipankage med chokoladeglasur er præcis hvad du får opskriften på her! En svampet og intens kage, som på ingen måde er tør. Og så er chokoladeganachen på toppen lige prikken over i’et. Derudover har vi også pyntet med lidt pistacienødder, men det kan du sagtens udelade. Det er blot fordi vi synes den grønne farve fra nødderne virkelig gør noget godt for udseendet af kagen. Det her er en perfekt kage, som du kan bage til kollegaerne eller familien. Det er sådan en kage, som er perfekt til en kop god kaffe eller som dessert med friske bær og evt. is til. Det er sådan en kage, som kan fungere til lidt af det hele. LÆS OGSÅ: Bradepandekage med kokos og rabarberskum Kage med marcipan I selve kagen er der revet marcipan i, som virkelig gør kagen lækker. Så hvis du elsker marcipan, så er der ingen tvivl om, at det her er en kage lige for dig! Det er i princippet blot en simpel vaniljekage, hvor der er tilsat marcipan. Og så er der som sagt chokoladeganache på toppen, som er lavet på en god mørk chokolade og fløde. Det giver alt i alt den absolut lækreste bradepandekage. Kan jeg fryse kagen? Jep, du kan sagtens fryse kagen ned. Hvis du vil være ekstra smart og du blot skal fryse den ned til eget brug, så anbefaler vi at skære den ud i stykker. Så er den nemlig super nem at tage op, når den søde trang melder sig. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hvor mange varm g skal marcipan kagen have, det står der intet om ,kun 30-35 min i en forvarmet oven ??? Svar
Hej Louise, Ja, det gør vi. Vi tørrer dem lige af i et stykke køkkenrulle. Du kan også sagtens bruge usaltede 🙂 Kh Svar
Hej. Kagen ligner noget, der kunne være lækker til kagetapas til nytårsaften 🤩🤗 Jeg ville dog høre, hvilken procent din creme fraiche har? 9, 18 eller 38%. På forhånd tak. Mvh Susanne Svar
Kan kagen laves dagen før servering med glasur på? Eller skal man vente med at komme glasur på til dagen hvor den skal servers? Svar