Bradepandekage med kokos og rabarberskum

bradepandekage med kokos og rabarberskum
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en nem bradepandekage med kokos og rabarberskum. Derudover er denne lækre sommerkage toppet med masser af bær.

Ingrediensliste

  • Vaniljekage med kokos

  • 225 g. smør
  • 225 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 stk. æg
  • 225 g. hvedemel
  • 80 g. kokosmel
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. mælk
  • Rabarberskum

  • 340 g. rabarber
  • 170 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. vand
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 500 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  3. Pisk smør, vaniljesukker og sukker med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt ét æg af gangen til blandingen og pisk videre i mellem hvert æg.
  5. Vej hvedemel, kokosmel, salt og bagepulver af i en skål.
  6. Kom skiftevis mælk og de tørre ingredienser i dejen, imens dejen røres sammen ved lav hastighed.
  7. Smør en bradepande (20×30 cm) eller put bagepapir i (Tip: Krøl bagepapiret sammen og fold det ud igen. Så er det meget nemmere at fordele i bradepanden).
  8. Fordel dejen i bradepanden.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-45 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  10. Den skal være gylden på toppen og du skal kunne stikke i midten af kagen uden, at der kommer rå kagedej med op.
  11. Når kagen er færdigbagt, så tages den ud af ovnen. Lad den køle helt af. Imens kan du lave rabarberkompotten til rabarberskum.
  12. Kog rabarber med sukker, vand og vaniljesukker. Lad det koge op i ca. 20 minutter, indtil du har en fast kompot. Tag gryden af blusset og hæld din kompot over i en skål. Lad den køle helt af.
  13. Pisk fløde til en fast flødeskum. Vend rabarberkompotten i. Smag evt. til med lidt flormelis i forhold til hvor sød du vil have den.
  14. Tag kagen op af bradepanden. Hvis den er blevet for høj, så kan du evt. lige skære toppen af, så den har samme højde over det hele.
  15. Fordel rabarberskum ovenpå kagen. Skyl bær og fordel dem over det hele.
  16. Server kagen med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bradepandekage med kokos og rabarberskum

En nem og lækker opskrift på en saftig bradepandekage med kokos og rabarberskum. Det her er en super god sommerkage, hvor man virkelig kan få udnyttet de skønne rabarber, som er i sæson. Kagen er en mild vaniljekage med kokos, som bliver toppet med en letsyrlig rabarberskum og masser af friske bær. Den bliver bagt i en bradepande og er derfor ideel til større selskaber eller som en “tag-med” kage eller kollegakage.

LÆS OGSÅ: Rabarbercrumble

bradepandekage med kokos og rabarberskum

Sommerkage med rabarber

Vi elsker alt med rabarber! Rabarber giver nemlig sådan en god syrlighed til søde sager. Den skaber derfor en perfekt balance til kager, som er meget søde. Så hvis du også gerne vil have kage, som ikke er alt for sød, så er det denne du skal lave. En frisk og lækker vaniljebradepandekage med rabarberskum. Vi har toppet den med masser af friske bær i form af hindbær, blåbær og kirsebær. Men danske jordbær eller brombær ville også smage helt fantastisk herpå.

bradepandekage med kokos og rabarberskum

Kan jeg bage kagen på forhånd?
Jep, det kan du godt. Bag den dagen før og pak den herefter godt ned i husholdningsfilm eller i en stor plastikpose. Opbevar den ved stuetemperatur til dagen efter. Hvis den først skal bruges nogle dage senere, så anbefaler vi at fryse den ned.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar