Bananchokoladekage Bananchokoladekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en svampet bananchokoladekage. Den bedste chokoladekage med banan og chokolade, som er nem og hurtig at lave. Ingrediensliste Kage 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 2 stk. banan 3 spsk. bagekakao 50 g. mørk chokolade 2 stk. æg 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 100 g. sukker 90 g. hvedemel Chokoladeglasur 75 g. mørk chokolade 2 spsk. piskefløde Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Mos den modne banan med en gaffel. Bland forsigtigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver og most banan i dejen. Vend olie i dejen. Hak chokolade groft. Bland halvdelen i dejen. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Drys den sidste halvdel chokolade ovenpå. Bag kagen i ovnen i ca. 30-25 minutter. Når du kan stikke en tandstik, strikkepind eller grillspyd (noget tyndt og langt) i kagen og den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt. Lad kagen afkøle en smule. Kom piskefløde og chokolade i en skål og smelt det forsigtigt sammen under omrøring i enten mikroovnen eller over vandbad. Kom den cremet chokoladeglasur på kagen og server den med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bananchokoladekage Hvorfor ikke kombinere det bedste fra banankage og chokoladekage i én bananchokoladekage? Det er netop hvad vi gør her! En svampet kage, hvor der er brugt chokolade og modne bananer. Der er ingen tvivl om, at har vi et par overmodne bananer til at ligge, så er det oplagt at bage en banankage. Det er så nemt, kræver få ingredienser og så smager det bare så lækkert! Den her bananchokoladekage er ingen undtagelse. Den er svampet og får samtidig god smag fra både chokolade og banan. Det er en af de der kager, som er perfekt lige at bikse sammen til eftermiddagshyggen eller aftenshyggen. Den er nemlig hurtig at lave og kræver ikke de store færdigheder i køkkenet. Vi har bagt den i en rugbrødsform, men du kan også bage den i en springform, i muffinsforme eller hvad du ellers lige har. LÆS OGSÅ: Kardemommesnurrer med marcipan Kage med banan og chokolade Så her får du altså vores bedste bud på en lækker kage med banan og chokolade, hvis man skal kombinere det i én kage. Vi har brugt både bagekakao og hakket chokolade i kagen, hvilket spiller perfekt sammen med smagen af banan. På toppen har vi laver en virkelig cremet chokoladeganache eller chokoladeglasur, som nogen vil kalde det. Den er lige prikken over i’et på denne nemme kage. Hvordan opbevarer jeg den bedst? I en pose eller pakket godt ned i husholdningsfilm på køkkenbordet. Så holder den sig svampet og lækker i et par dage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.