Barbacoa tacos Barbacoa tacos Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 45 minutter Tilberedelsestid 3 timer og 15 minutter Samlet tid 4 timer Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på barbacoa tacos. Hjemmelavede tortillapandekager fyldt med langtidstilberedt oksebryst. Ingrediensliste Barbacoa kød 1000 g. oksespidsbryst 1 spsk. paprika 0,5 spsk. cayennepeber 0,5 spsk. tørret oregano 1 spsk. allround krydderi 1 stk. løg 3 fed hvidløg 400 g. hakkede tomater på dåse 1 dl. vand 1 stk. oksebouillonterning 0,5 stk. lime 1 stk. appelsin salt/peber Andet 16 stk. tortillapandekager 150 g. creme fraiche 100 g. rød spidskål 4 stk. tomat 1 stk. rødløg 0,5 bundt frisk koriander 0,5 tsk. citronsaft 2 stk. avocado 1 fed hvidløg 50 g. syltede rødløg 1 stk. lime Fremgangsmåde Barbacoa kød Rens oksespidsbryst. Skær sener og store fedtklatter væk. Vend paprika, allround krydderi, oregano, cayennepeber samt salt og peber sammen i en skål. Skær spidsbrystet ud i mindre stykker (vi delte det i 4). Vend stykkerne i din tørre krydderiblanding. Hak løg og hvidløg groft. Varm en gryde op med olie eller smør. Brun kødet af på alle sider, så det får en flot stegeskorpe. Tag kødet op. Sæt gryden tilbage på blusset. Kom evt. lidt ekstra olie eller smør i. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det svitse godt af. Tilsæt hakkede tomater, vand, smuldret oksebouillonterning samt saft fra lime og appelsin. Vend det hele godt rundt. Skru ned for varmen, så den står på lav/middel. Læg kødet ned i gryden igen. Sæt låg på og lad det nu simre i 3 timer (rør evt. rundt i det engang imellem). Imens kødet simrer, så gøres tilbehøret klar. Efter de 3 timer tages kødet op. Trevl det fra hinanden med to gafler. Kom det tilbage i gryden og vend det godt rundt i marinaden. Lad det stå ved lav varme indtil det skal spises. Lav guacamolen. Halver avocado. Fjern stenen. Skrab avocado ud i en skål. Hak hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser. Bland hvidløg i avocado og mos det godt sammen. Du kan evt. også putte lidt creme fraiche i (det er en smagssag hvordan man bedst kan lide det). Smag til med salt/peber og citronsaft. Snit spidskål fint. Skær tomater og rødløg i små tern. Hak koriander fint. Vend tomater, rødløg og koriander sammen. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Lun tortillapandekager. Skær lime i både. Server dit Barbacoakød med tortillapandekager, spidskål, tomatblanding, guacamole, creme fraiche, syltede rødløg og evt. lidt frisk koriander på toppen. Server med en limebåd, som man kan klemme udover. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på barbacoa tacos Barbacoa tacos er en mexicansk ret. Faktisk er det bare selve kødet, som bliver kaldt Barbacoa, men vi har valgt at fylde det i de her lækre hjemmelavede små tortillas. Det er som sagt en mexicansk ret, som typisk laves med okse, lam eller ged. Vi har valgt at lave det med okse, da det er det, som er nemmest at få fat i. Kødet bliver langsomt tilberedt i en marinade med løg, hvidløg, krydderier og tomater. Det giver dig det absolut lækreste kød med masser af smag og som samtidig er rigtig mørt. Det passer derfor perfekt til de her små tortillas, som bliver fyldt med Barbacoa kødet, spidskål, Guacamole, creme fraiche og syltede rødløg. Når vi har god tid, så elsker vi at gå all-in på sådan nogle retter. Det kan smages, at der er brugt masser af tid på det og at man har gjort sig umage. Så selvom kødet skal simre længe, så er det, efter vores mening, det hele værd. Det er i hvert fald noget helt andet end hvis man bare bruger almindelig hakket oksekød til sine tortillas. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores mexicanske opskrifter Tortillas med langtidsstegt oksebryst Vi har selv bagt de små tortillapandekager. Det er super nemt og kræver ikke det store! Til gengæld smager det så meget bedre end dem man køber færdiglavet. Kombinationen af de hjemmelavede pandekager, det møre kød, sprødt spidskål, krydret Guacamole, det friske fra creme fraiche og det syrlige fra syltede rødløg, så har du altså den bedste smagskombination! Retten tikker alle boksene af. Du har noget sødt, sprødt og syrligt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Årh, manner! Denne ret er simpelthen så lækker. Kødet blev bare helt fantastisk. Jeg er kæmpe fan af jeres opskrifter. I er blevet mine go-to-gals, når jeg skal finde på noget lækkert at lave i køkkenet 😁 sidste weekend lavede jeg jeres kanelsnegle med brun farin 😋 Mums! Svar
Hej Pernille, Det er vi simpelthen så glade for at høre! Og vi er så enige. Kødet bliver SÅ lækkert! En perfekt weekendmenu 😉 Kh Svar
Det lyder så lækkert og jeg har planer om at lave det til fødselsdag i weekenden. Kan man lave kødet dagen før og evt varme det op når det er pulled med marinaden? Eller er det mon bedst at lave på dagen? Tak for en virkelig god hjemmeside og fantastisk inspiration 😄 Venlig hilsen Stine Svar
Hej Har du lagt opskriften op på dine tortilla? Jeg kan simpelthen ikke finde dem, og jeg vil så gerne lave denne her ret 😍 Svar