Barbacoa tacos

Barbacoa tacos
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

3 timer og 15 minutter

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på barbacoa tacos. Hjemmelavede tortillapandekager fyldt med langtidstilberedt oksebryst.

Ingrediensliste

  • Barbacoa kød

  • 1000 g. oksespidsbryst
  • 1 spsk. paprika
  • 0,5 spsk. cayennepeber
  • 0,5 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. allround krydderi
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 dl. vand
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 0,5 stk. lime
  • 1 stk. appelsin
  • salt/peber
  • Andet

  • 16 stk. tortillapandekager
  • 150 g. creme fraiche
  • 100 g. rød spidskål
  • 4 stk. tomat
  • 1 stk. rødløg
  • 0,5 bundt frisk koriander
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 2 stk. avocado
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. syltede rødløg
  • 1 stk. lime

Fremgangsmåde

Barbacoa kød

  1. Rens oksespidsbryst. Skær sener og store fedtklatter væk.
  2. Vend paprika, allround krydderi, oregano, cayennepeber samt salt og peber sammen i en skål.
  3. Skær spidsbrystet ud i mindre stykker (vi delte det i 4).
  4. Vend stykkerne i din tørre krydderiblanding.
  5. Hak løg og hvidløg groft.
  6. Varm en gryde op med olie eller smør.
  7. Brun kødet af på alle sider, så det får en flot stegeskorpe. Tag kødet op.
  8. Sæt gryden tilbage på blusset.
  9. Kom evt. lidt ekstra olie eller smør i.
  10. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det svitse godt af.
  11. Tilsæt hakkede tomater, vand, smuldret oksebouillonterning samt saft fra lime og appelsin. Vend det hele godt rundt.
  12. Skru ned for varmen, så den står på lav/middel. Læg kødet ned i gryden igen. Sæt låg på og lad det nu simre i 3 timer (rør evt. rundt i det engang imellem).
  13. Imens kødet simrer, så gøres tilbehøret klar.
  14. Efter de 3 timer tages kødet op.
  15. Trevl det fra hinanden med to gafler.
  16. Kom det tilbage i gryden og vend det godt rundt i marinaden. Lad det stå ved lav varme indtil det skal spises.
  1. Lav guacamolen.
  2. Halver avocado. Fjern stenen. Skrab avocado ud i en skål.
  3. Hak hvidløg fint eller brug en hvidløgspresser.
  4. Bland hvidløg i avocado og mos det godt sammen. Du kan evt. også putte lidt creme fraiche i (det er en smagssag hvordan man bedst kan lide det). Smag til med salt/peber og citronsaft.
  5. Snit spidskål fint.
  6. Skær tomater og rødløg i små tern. Hak koriander fint. Vend tomater, rødløg og koriander sammen. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  7. Lun tortillapandekager. Skær lime i både.
  8. Server dit Barbacoakød med tortillapandekager, spidskål, tomatblanding, guacamole, creme fraiche, syltede rødløg og evt. lidt frisk koriander på toppen. Server med en limebåd, som man kan klemme udover.
Bedøm denne ret

Opskrift på barbacoa tacos

Barbacoa tacos er en mexicansk ret. Faktisk er det bare selve kødet, som bliver kaldt Barbacoa, men vi har valgt at fylde det i de her lækre hjemmelavede små tortillas. Det er som sagt en mexicansk ret, som typisk laves med okse, lam eller ged. Vi har valgt at lave det med okse, da det er det, som er nemmest at få fat i. Kødet bliver langsomt tilberedt i en marinade med løg, hvidløg, krydderier og tomater. Det giver dig det absolut lækreste kød med masser af smag og som samtidig er rigtig mørt. Det passer derfor perfekt til de her små tortillas, som bliver fyldt med Barbacoa kødet, spidskål, Guacamole, creme fraiche og syltede rødløg.

Når vi har god tid, så elsker vi at gå all-in på sådan nogle retter. Det kan smages, at der er brugt masser af tid på det og at man har gjort sig umage. Så selvom kødet skal simre længe, så er det, efter vores mening, det hele værd. Det er i hvert fald noget helt andet end hvis man bare bruger almindelig hakket oksekød til sine tortillas.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores mexicanske opskrifter

Barbacoa tacos

Tortillas med langtidsstegt oksebryst

Vi har selv bagt de små tortillapandekager. Det er super nemt og kræver ikke det store! Til gengæld smager det så meget bedre end dem man køber færdiglavet. Kombinationen af de hjemmelavede pandekager, det møre kød, sprødt spidskål, krydret Guacamole, det friske fra creme fraiche og det syrlige fra syltede rødløg, så har du altså den bedste smagskombination! Retten tikker alle boksene af. Du har noget sødt, sprødt og syrligt.

Barbacoa tacos

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Årh, manner! Denne ret er simpelthen så lækker. Kødet blev bare helt fantastisk. Jeg er kæmpe fan af jeres opskrifter. I er blevet mine go-to-gals, når jeg skal finde på noget lækkert at lave i køkkenet 😁 sidste weekend lavede jeg jeres kanelsnegle med brun farin 😋 Mums!

    1. Hej Pernille,

      Det er vi simpelthen så glade for at høre! Og vi er så enige. Kødet bliver SÅ lækkert! En perfekt weekendmenu 😉

      Kh

  2. Det lyder så lækkert og jeg har planer om at lave det til fødselsdag i weekenden. Kan man lave kødet dagen før og evt varme det op når det er pulled med marinaden? Eller er det mon bedst at lave på dagen?
    Tak for en virkelig god hjemmeside og fantastisk inspiration 😄
    Venlig hilsen Stine

  3. Hej

    Har du lagt opskriften op på dine tortilla? Jeg kan simpelthen ikke finde dem, og jeg vil så gerne lave denne her ret 😍

Skriv en kommentar