Luksus lagkage Luksus lagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en hjemmelavet luksus lagkage. Den består af lyse bunde, bær, creme og marcipanbånd. Den bedste sommerlagkage. Ingrediensliste Bunde 4 stk. æg 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 1,5 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel Fyld 1 brev pulver til kagecreme 4 dl. sødmælk 40 g. makroner 225 g. frosne hindbær 4 spsk. vand 4 spsk. sukker Marcipanbånd 180 g. marcipan 60 g. flormelis 25 g. glukosesirup Pynt 100 g. hindbærcoulis 1,5 dl. piskefløde 150 g. bær Fremgangsmåde Bunde Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde. Fyld Pisk pulver til kagecreme med mælk i 5-7 minutter på en røremaskine eller med elpisker på mellem hastighed. Stil cremen på køl i 30 minutter. Når cremen har sat sig, piskes den op igen indtil den har en cremet konsistens. Put frosne hindbær, vand og sukker i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i 5 minutter. Lad din coulis afkøle og blend den derefter til en ensartet coulis. Brug den ene halvdel imellem lagene og den anden i bærskummet. Fordel et lag hindbærcoulis på den nederste bund og derefter et lag kagecreme ovenpå coulis. Knus makroner og fordel ovenpå cremen. Placer næste bund ovenpå og fyld laget, som det nederste lag. Placer til sidst den øverste bund på toppen. Marcipanbånd Ælt alle ingredienserne sammen. Rul marcipanbåndet ud på et bord drysset med flormelis. Skær til så det passer til kagens højde. Sæt båndet rundt om kagen og giv det et let tryk, så det sidder fast. Pynt Pisk fløde til en fast flødeskum og vend forsigtigt hindbærcoulis i. Hæld bærskummet i en sprøjtepose og tryk skummet ud til toppe ovenpå lagkagen, så det dækker hele toppen. Pynt med friske bær. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på luksus lagkage En lagkage er altid et hit, når der skal holdes fødselsdag eller du bare vil nyde hverdagen lidt ekstra. Denne luksus lagkage med hjemmelavet hindbærcoulis, vaniljecreme, knuste makroner og marcipanbånd. Og så toppes den med friske bær og smager himmelsk. Luksus lagkage er nem at lave og hjemmelavede lagkagebunde er bare lidt bedre end de købte. Du kan lave lagkagen lige præcis, som du ønsker og med det fyld du elsker allermest. Denne lagkage med hindbær er nem, da den laves med frosne hindbær. Vi har dekoreret vores lagkage med marcipanbånd, men er du ligeså stor fan af marcipan som os, kan du også lave det til et marcipanovertræk i stedet. Hvis du vil imponere dine gæster, skal du helt klart lave denne version af en luksus lagkage. Når du laver lagkagebundene bages de som en kage, og når de er afkølet skæres i ud i tre lækre luftige lagkagebunde. Vi har brugt en springform på 22 cm, så luksus lagkagen bliver høj og bundene bliver dejligt tykke. Til fyld har vi brugt hjemmelavet hindbærcoulis, som består af bær, vand og sukker. Dette kan erstattes af almindelig marmelade, hvis ikke kagen skal have det ekstra hjemmelavet touch. Det samme gør sig gældende med kagecremen, her kan du godt selv lave en skøn hjemmelavet kagecreme. Sådan laver du en hjemmelavet kagecreme. Vi har brugt kagecreme fra brev, da det simpelthen bare er så nemt og hurtigt og så kan fokus lægges på bundene, marcipanbåndet og hindbærcoulis. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores lagkageopskrifter Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Super flot Luksus lagkage 😍 Hvornår anbefaler I at man laver kagen? Samme dag som den skal spises eller dagen før? 😊 Svar
Hej, Du kan lægge selve lagkagen sammen dagen inden og så vente med marcipanbånd og pynt til på selve dagen <3 Kh Svar
Tusind tak for svar 😊 Jeg har lige et ekstra spørgsmål. Når man skal lave marcipanbåndet skal marcipan, flormelis og glukosesirup så blandes sammen? Eller skal flormelis kun bruges, når man skal rulle marcipanen ud? Svar
Hej Maria, Flormelis skal æltes med og så rulles det ud i lidt flormelis eller majsstivelse efter 🙂 Kh Svar
Jeg havde lavet den til min fødselsdag i dag, så lækker. Jeg havde dog købt lagkagebunde hos bageren, for at smage tid. Men må sige – jeg forstår ikke hvordan I får jeres marcipanbånd så pænt. Glukosesirup er så svær at ælte ind i dejen, marcipanen klæber når den rulles ud og går i stykker når man løfter den fra bordet, på trods af flormelis på bordpladen. Jeg endte med at lave tre stykker og sætte rundt op, da de ellers knækkede. Den fik et noget rustikt udseende, men smagte så godt. Svar
Hej, Gjorde du det i hånden? Vi gør det nemlig på maskine og har aldrig haft problemer med det. Tænker måske det kan være varmen for hænderne, som kan gøre det lidt mere besværligt.. Kh Svar