Italienske boller

italienske boller
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre italienske boller, som er sprøde og fyldt med store lufthuller. De er perfekte som morgenboller eller brunchboller. Det her er en opskrift, som bliver bedst i røremaskine, da den skal æltes godt og længe.

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 2 tsk. salt
  • 650 g. manitobahvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vandet.
  2. Tilsæt mel og salt. Rør det hele sammen med en ske og lad det herefter stå og trække i 10 minutter.
  3. Ælt først 5 minutter med den flade krog med hul i på røremaskinen på medium hastighed.
  4. Herefter skifter du til dejkrogen og lader den ælte på medium hastighed indtil den slipper kanterne. Dette tager cirka 10-15 minutter, alt afhængig af hvor god en motor din maskine har.
  5. Smør en stor skål med olie og hæld dejen i.
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  7. Drys godt med mel på bordet. Hæld dejen ud. Drys godt med mel på toppen.
  8. Brug en dejskærer til at skære bollerne ud og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  9. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt også bagepladen ind i ovnen, så den kan få lov at varme op.
  10. Når ovnen er varm, så tages bagepladen ud og bagepapiret med bollerne rykkes over på den varme plade. Sæt pladen ind i ovnen og lad dem bage i cirka 11-15 minutter. Bag kun én plade af gangen.
  11. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  12. Bollerne kan sagtens fryses og tages op efter behov. De er super gode efter en tur på brødristeren.
Bedøm denne ret

Opskrift på italienske boller

En nem opskrift på lækre, sprøde italienske boller med store lufthuller. Det er boller, som ikke kræver surdej, men de kræver derimod tålmodighed og en god æltning. De her boller er super lækre, luftige og er den perfekte morgenbolle.

Hvis du har et bagestål, så bliver de kun endnu bedre af at bruge det. Men vi har ikke et bagestål, så de er blot bagt på en varm bageplade og det giver også et rigtig godt resultat.

LÆS OGSÅ: Græskarmuffins

italienske boller

Boller med manitobamel

Hvad er manitobamel egentlig og kan jeg ikke bare bruge almindelig hvedemel? Manitobahvedemel har et højere indhold af protein, hvilket er ideelt til denne type dej. Det er nemlig ikke en klassisk bolledej, men derimod en tyndere dej. Den kræver en god æltning, så glutenstrukturen kan få lov til at udvikle sig. Og det gør den altså bedst, hvis man bruger mel med et højt proteinindhold.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Fanny,

      Vi ville ikke tilføje chiafrø så, men måske hørfrø eller andre kerner. Chiafrø suger en del væske, så derfor kan det godt give nogle udfordringer i forhold til mel osv.

      Knus

    1. Hejsa. I skriver at dejen er våd, men har nu lavet den to gange og fulgt opskriften til punkt og prikke og den bliver helt alm hos mig. Dvs at man kan tage den ud og ælte uden det reelt sætter sig på hænderne. Det er ikke det, jeg forstår ved en våd dej. Bør jeg putte ekstra vand i?

    1. Hej Susanne,

      Vi skærer bollerne fra den samlede dej, da dejen er våd og nemmere at håndtere på den måde. Vi bruger sådan en dejdeler til det og rigeligt mel 😀

      Kh

  1. Min røremaskine har i alt 10 hastighedsindstillinger. Til hver af redskaberne, flad krog, dejkrog og piskeris er angivet en max hastighed. Fx er dejkrogen angivet til max 2/10.. Når i skriver mellemhastighed, er det så 1 på min eller 2? Eller hvad tænker i? 🙂

  2. Det er en electrolux – har desuden problemer med at få lidt højde på bollerne.. Har bagt dem 3 gange nu og de smager FANTASTISK, har god konsistens, krumme og skorpe, de er bare VIRKELIG flade… ?

    1. Hej,

      Og du bruger manitobamel? Fold dejen ind over sig selv et par gange, når den hældes ud på bordet. Det burde hjælpe på højden 🙂

      Kh

    1. Hej Sanne,

      Det skal være mel med højt proteinindhold. Der skal være mere end 12 g. protein pr. 100 g.

      Kh

    1. Hej Katrine,

      Nej, det har ikke noget med det at gøre. Sørg for at den får lov til at hæve et lunt sted. Eksempelvis i solen, ved en radiator eller et sted med gulvvarme. Selvfølgelig tildækket med et viskestykke 🙂

      Kh

      1. Måske det bare var det, der var galt – men de smagte heldigvis sygt godt!! ? tror jeg prøver at lave dem som koldthævede næste gang.

  3. Jeg har fulgt opskriften og brugt manitoba mel men den er MEGET våd dejen.
    Der står den skal slippe kanterne – men det lader ikke til det er muligt med 550g mel. Har pisket i 20 min med en kitchenaid?

  4. Hejsa

    Jeg ved ikke helt hvad jeg gør forkert, men jeg får ikke lige så lækre lufthuller som på billederne 🤷‍♀️

    1. Hej Maria,

      Ælter du dejen godt? Og er det på røremaskine? Sørg også for, at ovnen er godt varmet op og at bagepladen også varmer op sammen med ovnen. 🙂

      Kh

  5. Når du skiver i punkt 2. At man skal rører mel og salt sammen med vandet hvor gæren er opløst, skal man kun rører sammen så det stadig er en våd masse, eller så man har en dej?

Skriv en kommentar