Laks i dildsauce med bagte kartofler Laks i dildsauce med bagte kartofler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på laks i cremet dildsauce med bagte kartofler og efterårssalat til. En nem og lækker gæsteret til efteråret. Ingrediensliste Laks i dildsauce 450 g. laksefilet 1 stk. løg 2 fed hvidløg 1 dl. hvidvin 1 stk. grøntsagsbouillonterning 2,5 dl. madlavningsfløde 1 bundt frisk dild salt/peber Efterårssalat 0,5 stk. rød spidskål 2 stk. æble 2 spsk. olivenolie 1 spsk. citronsaft 1 spsk. akaciehonning salt 125 g. brombær 0,25 bundt frisk persille 1000 g. kartoffel 0,5 dl. olivenolie 2 tsk. tørret timian salt/peber Fremgangsmåde Start med at gøre kartoflerne klar til ovnen. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl eller skyl kartofler grundigt. Skær ud i både. Vend med olie, tørret timian samt salt og peber. Fordel dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 30-35 minutter. Rør evt. i dem undervejs, så de bliver bagt over det hele. Gør salaten klar. Rør dressing sammen af olivenolie, citronsaft, akaciehonning og lidt salt. Snit spidskål fint. Skær æbler i tynde både. Hak persille fint. Vend spidskål og æbler med dressingen. Fordel i et fad. Pynt med brombær og persille. Sæt til side, imens du laver laksen. Hvis du har en stor laksefilet, så skær ud i mindre fileter. Krydr med salt og peber. Hak løg og hvidløg fint. Varm en pande op med olie. Kom laksen på panden med skindsiden nedad. Lad skindet blive godt sprødt. Vend herefter laksen og steg den ca. 2-3 minutter på den anden side. Tag herefter laksen fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra olie. Kom løg og hvidløg på. Lad dem sautere til de er bløde. Tilsæt hvidvin. Lad det simre, så alkohol fordamper. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning og madlavningsfløde. Lad saucen simre ved lav varme i ca. 5-10 minutter. Kom laksefileterne tilbage i saucen. Lad dem simre 5 minutter i saucen. Hak dild fint. Kom dild i saucen og smag til med salt og peber. Server din laks i dildsauce med de bagte kartofler og din efterårssalat. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på laks i dildsauce med bagte kartofler Den lækreste efterårsgæsteret! Laks i dildsauce med bagte kartofler og efterårssalat til. I samarbejde med Fiskars har vi lavet den her lækre omgang laks på pande, som har simret i en smagfuld dildsauce lavet på hvidvin og fløde. Laksen er selvfølgelig tilberedt på én af vores yndlingspander fra Fiskars, som er fra deres Norden Steel serie. Hele Norden Steel serien kan vi slet ikke rose nok. Produkterne er af virkelig høj kvalitet og så er de samtidig virkelig smukke! Man kan i hvert fald snildt servere sin mad direkte fra panden, da panden kun pynter på bordet. Norden serien fra Fiskars indeholder, udover denne pande, også gryder, knive, wok- og sauterpander. Hvis du ikke ved hvad du skal ønske dig til jul, så er disse produkter værd at skrive på. Det er altid dejligt at have godt udstyr til madlavningen. LÆS OGSÅ: Pasta med bacon, svampe og parmesan Gæsteret med laks Laks og fisk generelt egner sig så godt til gæstemad. Her har vi stegt laksen og så lavet en dildsauce til med fløde, hvidvin og frisk dild. Laksen bliver lige hurtigt stegt af og så bliver fileterne lagt ned i saucen igen, hvor de simrer til de er færdige. Det er så nem en måde at tilberede smagfuld laks på, hvor man slår to fluer med et smæk, når laks og sauce laves på samme pande. Her mærker man virkelig også hvor god non-stick funktionen er på Fiskars Norden Steel panderne. Saucen brænder nemlig slet ikke fast på panden, så retten kan sagtens stå og simre uden, at der sker noget. Lækker efterårsmad Hvis du skal have gæster på besøg eller blot vil forkæle dig selv eller dine nærmeste med lidt ekstra lækker mad, så er sådan en menu her perfekt til formålet. Det er en virkelig nem ret, som slet ikke kræver ret meget og så spiller de forskellige elementer så godt sammen. Prikken over i’et er helt klart den smukke efterårssalat, som både har æble og brombær i. Vi elsker at komme frugter og bær i salater, da det lige gør salaten lidt ekstra luksuriøs. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.