Pizza med parmaskinke og rucola Pizza med parmaskinke, rucola og parmasanost Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 timer Samlet tid 15 timer og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste pizza med parmaskinke, rucola og parmesanost. En rigtig klassiker i det italienske køkken, som er perfekt til weekendhyggen. Ingrediensliste Koldhævet pizzadej 215 g. vand 5 g. gær 8 g. salt 315 g. hvedemel Topping 300 g. pizzasauce 1 pk. frisk mozzarella 50 g. rucola 30 g. parmesan 100 g. parmaskinke Fremgangsmåde Koldhævet pizzadej Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer. Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan stå på køl i op til 2 dage. Anretning Næste dag tages din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge påkøkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller såmeget din ovn kan trække. Sæt en bageplade eller pizzasten ind i ovnen, så den også bliver varmet op. Rul dine pizzadeje ud til pizzaer og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter pizzasauce og mozzarella revet i mindre stykker. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Top med rucola, parmaskinke og parmesan. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine Køb her Pizzaovn Køb her Pizzahjul Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på pizza med parmaskinke, rucola og parmesan Som vi kender den! Pizza med parmaskinke, rucola og parmesan. Vil du imponere dine gæster, så lav denne nemme pizza. Den kommer på nul-komma-fem til at ligne en million. Vil du pifte den yderligere op, kan du servere den med hvidløgsolie. Det kan du lave ved at blande olie, salt og knust hvidløg. Den her pizza minder os om vores ferie til Italien, det er en rigtig restaurant-klassiker efter vores mening. Vi har lavet pizzaen ud fra vores koldhævede pizzadej. Dejen kan røres sammen på 5 minutter. Derefter skal den bare have tid i køleskabet og så er det altså super nemt at lave pizza dagen efter. Det er altså en ret der skal forberedes dagen før. Det gør det til gengæld super let at lave aftensmaden dagen efter. Du kan sagtens lave den hjemmelavede tomatsauce dagen før også – skulle du have lyst og tid, så lav en stor portion tomatsauce og frys det ned. Så er det nemt til de andre gange du skal lave pizzaer. Hvis du ikke har tiden til at lave den koldhævede pizzadej, så kan du sagtens lave vores normale pizzadej. Ligeledes kan du sagtens købe færdiglavet tomatsauce istedet for at lave den hjemmelavede, som vi har gjort. LÆS OGSÅ: Pizza hawaii med skinke og ananas ´ Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Hej Charlotte, Det kan du godt. Bare husk på, at man ikke erstatter tørgær 1/1 med alm. gær. Der ligger flere guides på nettet omkring mængden 🙂 Kh Svar
Hej Camilla, Har du rullet den ud med en kagerulle? Og hvor længe har du ladet den hæve? Huskede du at tage den ud af køleskabet 2 timer før brug, så den kunne få lov til at hæve det sidste ved stuetemperatur? Kh Svar