Banh mi Banh mi Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på vietnamesisk Banh Mi, som er en asiatisk sandwich med marineret svinekød og grønt i baguette. Ingrediensliste Marineret svinekød 2 spsk. chilisauce 2 spsk. sojasauce 2 spsk. brun farin 2 fed hvidløg 1 cm. frisk ingefær 275 g. svinemørbrad Lynsyltede gulerødder 1 dl. eddike 0,5 dl. sukker 4 stk. gulerod salt Andet 1 stk. baguette 0,5 stk. agurk 4 spsk. mayonnaise 1 håndfuld frisk koriander 0,5 stk. frisk chili 0,5 stk. lime Fremgangsmåde Riv ingefær og pres hvidløg. Bland det med alle ingredienserne til marinaden. Rens mørbraden. Skær den i tynde skiver (ca. 2-3 mm. tykke). Læg kødskiverne i marinaden og lad det trække i 30 minutter. Nu til de lynsyltede gulerødder. Find et glas eller en bøtte frem. Kom eddike, sukker og et nip salt i. Ryst det godt sammen. Skræl gulerødder og brug en skræller til at lave tynde strimler. Alternativt kan du også rive dem eller skære ud i tynde strimler. Kom gulerødderne ned i lagen og vend det godt sammen. Lad det stå og trække, imens du gør det sidste klar. Skær agurk ud i tynde strimler. Varm en pande op ved høj varme (meget vigtigt, at den er meget varm, så kødet karamelliserer). Kom olie på panden. Kom det marinerede kød på. Rør jævnligt rundt og lad kødet karamellisere på panden. Når det er færdigstegt, så tages det af blusset. Skyl koriander. Skær chili ud i tynde skiver. Skær lime ud i både. Varm baguette. Server herefter det hele sammen, så man selv kan samle sin sandwich. Saml en sandwich ved at halvere brødet. Smør top og bund med mayo, kom så stegt kød på, agurk, lynsyltet gulerod, frisk koriander, chili og lidt frisk limesaft over. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Banh Mi Banh Mi er en vietnamesisk sandwich, som laves på baguette og fyldes med marineret svinekød, syltede grøntsager, mayonnaise og grønt. En virkelig lækker og smagfuld sandwich, hvor der er fuld power på smagen. Den kan spises til frokost, i madpakken eller som en nem omgang aftensmad. Selve kødet er marineret svinemørbrad, som er marineret i en asiatisk-inspireret marinade. Det skæres i helt tynde skiver og marineres. Herefter steges det ved høj varme, så kødet nærmest karamelliserer. Det smager helt fantastisk sammen med det resterende fyld. En sandwich, som du bare er nødt til at prøve! Og hvis du ikke er til svinekød, så kan den også sagtens laves med kylling eller oksekød. Vi ville bruge kyllingefilet eller oksefilet, som skæres i tynde skiver og marineres i den samme marinade. LÆS OGSÅ: Se flere af vores opskrifter på asiatisk mad Asiatisk sandwich med svinekød Vi elsker at prøve nye ting og sådan en asiatisk sandwich med svinekød falder da også i god jord hos os. Det er en anderledes sandwich end det, som vi har været vant til, men det er kun positivt. Her får du i hvert fald en sandwich, hvor der er smæk på smagen. Selve sandwichbrødet skal også gerne være baguette af en art, men du kan også lave det til Banh Mi burgere og bruge burgerbolle i stedet for. Det vil vi i hvert fald også teste. Men det er nu også bare lækkert med det sprøde baguette-brød. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.