Smørstegte ribeye steaks Smørstegte ribeye steaks Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift og guide på smørstegte ribeye steaks på pande. Møre og saftige ribeye bøffer, som er tilberedt på pande. Ingrediensliste 4 stk. ribeye 4 fed hvidløg salt/peber 100 g. smør 2 spsk. olivenolie 4 kviste frisk rosmarin Fremgangsmåde Tag bøfferne ud af køleskabet 30-60 minutter, inden de skal bruges, så de kan få lov til at temperere. Krydr bøfferne med salt og friskkværnet peber på begge sider. Pil hvidløg og pres dem med en kniv, så de bare lige åbner sig. Varm en pande op (kan godt være du skal stege over to omgange). Kom olie på. Kom så bøfferne på. Tilsæt smør, hvidløg og frisk rosmarin. De skal stege ca. 3-4 minutter på hver side alt efter tykkelse. Vores bøffer var lige over 2 cm. tykke og fik 3 minutter på hver side. Undervejs i stegningen vippes panden en smule og det smeltede smør hældes udover bøffen med en ske. Når de er færdige på panden, så tages de fra og de får lov til at hvile 5-10 minutter inden de serveres. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på smørstegte ribeye steaks En nem opskrift og guide til smørstegte ribeye steaks, som er tilberedt helt perfekt. Sådan et par ribeye bøffer er bare noget af det lækreste fredagsmad eller weekendmad. Vi flotter os ofte i weekenden og kører til slagteren for at hente sådan et par basser til fredagshyggen. Sådan en dejlig mør og saftig bøf serverer vi gerne med nogle halve bagte kartofler med hvidløg og en hjemmelavet bearnaisesauce. Så har man altså en luksuriøs fredagsmenu, som vi også ofte serverer for gæster. Sådan en menu går man aldrig galt i byen med. Ribeye bøffen er en udbenet ribbenbøf, som er skåret fra ribbensektionen på en okse. De har en god fedtmarmorering, som er med til at sikre en saftig og smagfuld bøf. Den er nem at tilberede og har du et par gode ribeyebøffer, så kan det næsten ikke gå galt. Husk blot at lade bøffen hvile efter stegning, så kødsafterne bliver inde i bøffen i stedet for at ende på tallerkenen, hvis man skærer den for tidligt. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med oksekød her Ribeye bøffer på panden Vi har tilberedt vores ribeye bøffer på panden, men de kan også sagtens grilles. Når vi steger dem på panden, så steger vi dem i en blanding af masser af smør og lidt olie, hvidløg og friske krydderurter. Det kunne være frisk rosmarin, timian eller oregano. De skal have mellem 2-4 minutter på hver side alt efter tykkelse. Herefter skal de hvile 5-10 minutter inden servering. Så har du altså en mør og saftig ribeyebøf. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.