Okseculotte

Okseculotte
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på okseculotte i ovn. En nem måde at tilberede culottesteg i ovn på. Server til aftensmad med tilbehør til.

Ingrediensliste

  • 1 kg. okseculotte
  • 3 fed hvidløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tag gerne culottestegen ud af køleskabet en times tid før, så den kan få lov til at temperere.
  2. Varm ovnen op til 225 grader varmluft.
  3. Dup den tør med køkkenrulle. Rens for sener på undersiden med en skarp kniv.
  4. Skær fedtet på culottestegen i rudemønster (pas på ikke at skære ned i selve kødet) og gnid det godt med salt/peber og presset hvidløg.
  5. Sæt stegen ind på risten over bradepanden.
  6. Giv den først 10 minutter her. Skru herefter ovnen ned til 160 grader og lad stegen stege videre i 20-30 minutter, alt efter hvordan du gerne vil have den tilberedt. Vi går efter en kernetemperatur på 56-58 grader for en rosastegt culottesteg.
  7. Når stegen har nået temperaturen, så tages den ud af ovnen. Dæk den til med staniol og lad den hvile 10 minutter, inden den skæres ud.
  8. Start med at skære fra kødets smalle ende. Når du når cirka halvvejs, så vender du kødet og skærer den modsatte vej (sørg for hele tiden at skære imod kødfibrene, da det giver det møreste kød).
  9. Anret på et fad, drys evt. med lidt salt og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på okseculotte

Her får du en nem opskrift og fremgangsmåde på en lækker okseculotte i ovn. Det er slet ikke svært at tilberede en culottesteg i ovn og du får det lækreste kød. Server din culottesteg med en omgang hjemmelavede flødekartofler og evt. en hurtig bønnesalat. Så har du altså alletiders fredagsmenu eller weekendmenu, som også egner sig perfekt som gæstemenu.

Vi steger først culottestegen af på en pande for lige at give den en flot stegeskorpe. Herefter placeres den i et ovnfast fad og så tilberedes den i ovn. Det giver et godt resultat hver gang. Vi kan også kun anbefale dig at bruge et kødtermometer eller stegetermometer for at holde øje med temperaturen på kødet. Det giver i sidste ende det bedste resultat, da man også har mere kontrol over temperaturen på kødet.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på aftensmad her

Okseculotte

Culottesteg opskrift

Den her opskrift kan du i princippet bruge på alle slags culottesteg, hvad enten det er kavl eller okse. Det giver en lækker culottesteg, som jo faktisk slet ikke er så svær at tilberede selv. Stegen passer jo nærmest sig selv i ovnen, så man skal blot holde øje med temperaturen. Og når den er færdig i ovnen, så skal den ud og trække, inden den skæres ud. Det er virkelig et nemt stykke kød at tilberede og så smager det bare forrygende. Det er i hvert fald ideelt at servere for gæster.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar