Smørstegte rosenkål Smørstegte rosenkål Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lav en lækker omgang smørstegte rosenkål på pande. Pandestegte rosenkål smager skønt som tilbehør til aftensmaden. Ingrediensliste 250 g. rosenkål 3 spsk. smør 1 spsk. raps- eller solsikkeolie 0,5 stk. citron salt/peber Fremgangsmåde Pil de yderste blade af rosenkålene og skyl dem evt. hvis der sidder lidt jord. Halver dem. Varm en pande op. Kom olie på sammen med rosenkål. Lad dem stege kort af. Tilsæt så smør. Lad dem stege yderligere 3-4 minutter, imens der røres jævnligt, så de ikke brænder på. Smag til sidst til med frisk citronsaft og evt. lidt fintrevet skal (brug en øko-citron) samt salt og friskkværnet peber. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på smørstegte rosenkål Mangler du lige en hurtig idé til noget tilbehør til aftensmaden, så er sådan en omgang smørstegte rosenkål altså virkelig lækkert. Det er, efter vores mening, en af de nemmeste og lækreste måder at tilberede rosenkål på. Vi fjerner blot de yderste blade og halverer dem. Og så steges de blot på en pande i lidt smør og olie. Vi elsker de her simple tilbehørretter, som ikke kræver det store. Og hvor man nemt kan trylle en simpel grøntsag om til noget smagfuld. Nogle gange er overskuddet og fantasien der bare ikke til at lave en salat og så er det nemt med en ret som denne. Man kan bruge både frossen og friske rosenkål. Vi er personligt mest til de friske, men har man kun de frosne, så kan det også sagtens gå. Og er du bange for den bitre smag? Den kommer oftest frem, hvis man koger dem for længe. Her svitses de blot af på en pande, så du får ikke den bitre smag. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grøntsager som tilbehør her Stegte rosenkål på pande Så inden du afskriver rosenkål helt, så prøv lige at lave en omgang stegte rosenkål på pande i smør og lidt citronsaft. Det smager simpelthen fantastisk! Vi serverer dem gerne til en gryderet, en omgang lasagne eller andet, hvor man godt lige kan bruge noget grønt ved siden af. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.