Kokoskranse

Kokoskranse
Opskrift til stk. Opskrift til 60 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Sprøde og lækre kokoskranse lavet på kun 5 ingredienser. En nem og lækker julesmåkage, som har fået inspiration fra vaniljekransen.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g. kokosmel
  • 150 g. hvedemel
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud ca. 20 minutter før du skal i gang med at bage.
  2. Pisk smør med sukker og vaniljesukker med en elpisker.
  3. Herefter tilsættes æg, hvedemel og kokosmel og det hele røres sammen indtil du har en fast dej.
  4. Put dejen over i en sprøjtepose med en tynd stjernetyl. Det er en god idé kun at fylde posen op med lidt af dejen ad gangen. Så er de nemmere at trykke ud. Hvis dejen er lidt for hård at trykke ud, så lad den stå ved stuetemperatur, inden de sprøjtes ud.
  5. Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner kranse.
  6. Bag vaniljekransene i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 5-7 minutter. Bag kun én plade ad gangen.
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  8. Opbevares i en tætlukket småkagedåse, når de er kølet af. Her kan de holde sig i 1-2 måneder.
Bedøm denne ret

Opskrift på kokoskranse

De fineste og sprødeste kokoskranse, som er vores nyeste tilføjelse til årets julesmåkager. Vi elsker hvert år at eksperimentere med nye julesmåkager og i år faldt valget på de her kranse med kokos og vanilje. De smager vanvittigt godt og er helt perfekt sprøde. De er uden tvivl blevet en ny favorit. Både blandt store og små.

Det er sådan set bare den klassiske vaniljekrans, som har fået et kokos-twist. Selve småkagedejen er nem at lave og kræver kun få ingredienser. Dejen kommes i en sprøjtepose og så sprøjtes den ud med tyl. Man kan også bruge en kødhakker, men vores erfaring er, at det er de færreste, som har det i dag. Så det er altså nemt med en sprøjtepose og tyl.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på julesmåkager her

Kokoskranse

Vaniljekranse med kokos

Det er som sagt blot vaniljekranse med kokos. De bliver super sprøde og får en dejlig smag af kokos. Så er du til kokos, så vil du uden tvivl elske dem her. De smager så godt sammen med de andre lækre julelækkerier, som vi kreererer. Og så pynter de så fint på årets julesmåkagefad. Vi håber, at du har lyst til at give dig i kast med de her lidt anderledes julesmåkager. Vi er sikre på, at de ikke vil skuffe.

Vil du pifte smagen yderligere op, så kan du også prøve at komme noget fintrevet appelsinskal eller citronskal i. Det giver lidt syrlighed og friskhed til småkagen, som også smager skønt sammen med kokossen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Ha ha De kokos kranse har min svigermor bagt i mange mange år. Hun er 95 år og det blir ikke jul før hun har lavet dem. Så vi er adskillige generationer der er vokset op med dem.
    De er bare de bedste småkager 🙏🏻🙏🏻

    1. Hej,

      Ja det kan du godt, men så skal du tage den ud i god tid, så den kan blive blød igen. Ellers er den svær at sprøjte ud 🙂

      Kh

    1. Hej Susanne,

      Det lyder som om, at din dej måske har været lidt for blød, da den er sprøjtet ud. Alternativt kan det hjælpe lige at sætte bagepladen med de sprøjtede kranse et køligt sted inden de bages, så holder de formen bedre 🙂

      Kh

Skriv en kommentar