Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder Opskrift til 183654 stk. Opskrift til 18 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på svapede æbleboller med en sprød top af kanelsukker og nødder. Skønne boller med æble, som er perfekte til de koldere tider. Ingrediensliste 3 dl. kærnemælk 1 dl. vand 30 g. gær 2 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 1 dl. raps- eller solsikkeolie 1 knivspids stødt kardemomme 1 stk. æg 3 stk. æble 900 g. hvedemel Drys til toppen 30 g. hasselnødder 3 spsk. sukker 1 tsk. stødt kanel Fremgangsmåde Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg. Tilsæt olie. Skyl æbler. Fjern kernehus og riv på et rivejern. Tilsæt æbler og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Vej bollerne af til 75 g. stykket. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer). Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 5 cm. mellemrum. Lad dem hæve i 1,5 time. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak hasselnødder. Bland sukker og kanel sammen. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. Drys med hakkede hasselnødder og kanelsukker på toppen. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned. Bedøm denne ret Lås skærm Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder De lækreste hjemmebagte æbleboller med kanelsukker og hasselnødder på toppen. Svampede boller med æble og en sprød top af kanel, sukker og hasselnødder. Det er en rigtig efterårsbolle, som er fantastisk til eftermiddagskaffen eller med et lag smør. Server med en kop varm kakao og så er eftermiddagshyggen altså reddet! Du kan også udelade den sprøde top og blot bage dem som de er. Så får du altså svampede, lækre og bløde æbleboller. LÆS OGSÅ: Svampede grove æblebrud Boller med æble Det ka’ altså noget, når man putter revet æble i boller. Det gør dem super svampede og luftige, hvilket vi elsker! Hvis man ikke er så meget til den sprøde top af kanelsukker og nødder, så kan man også sagtens udelade det. Verdens bedste boller med æble Vi vil faktisk vove at påstå, at det her er de bedste boller med æbler. Måske du er heldig at have æbletræ i haven og mangler noget at bruge dine æbler til? Så er disse boller et perfekt projekt til dig! Der er ikke noget som at bage boller en halvkold efterårsdag og så lige få en kop varm kakao til. Kan jeg gøre æblebollerne grove? Jep, du kan sagtens gøre bollerne mere grove ved at tilsætte noget fuldkornsmel. Vi kan rigtig godt lide at bage med grahamsmel eller hvid hvede, når det skal være bløde boller. Du kan dog også sagtens bruge rugmel, alm. fuldkornsmel eller speltmel til bollerne. I stedet for æble, så kan du også bruge revet pære. Det vil helt sikkert også være rigtig godt, da de indeholder den samme sødme som æbler gør. Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Jette Det kan du sagtens. Vi har hørt fra nogle andre, som har gjort det, som sagde, at det smagte fantastisk 🙂 Knus Svar
Jeg har lige bagt dem. De er dejligt svampede og dufter fantastisk. Men de smager ikke rigtig af noget. Kunne man ikke komme lidt vanilie og ekstra kardemomme ind i bollen? Nu brugte jeg også bare helt almindelig supermarked æbler. De har nok knap så meget aroma som dem fra haven. Svar
Mine æbleboller blev meget flade (og det var ikke noget, der skete under penslingen) Kan det skyldes, at dejen ikke har været arbejdet nok igennem, så den ikke blev fast nok? Svar
Hej Birgit, Hvordan var dejen, da du satte den på bagepladen? Det kan godt skyldes, at dine æbler har indeholdt meget vand, som har gjort dejen tynd 🙂 Knus Svar
Mums! De er virkelig så lækre… Jeg har bagt dem her i dag, 2. Søndag i Advent. Nogle helt efter opskriften, nogle kun med kanel/sukker og nogle uden noget. Uhmmmm! Svar
Ualmindelig våd dej med den mængde mel der står i opskriften. Det er anden gang jeg har bagt dem og har begge gange måtte komme en del mere mel i Bortset fra det, så smager de helt fantastisk. Svar
Hej Gitte, Hvis der er meget vand i æblerne, så tilføjer det jo en ekstra mængde væske. Prøv at dræne æblerne rigtig godt, inden de tilsættes 🙂 Kh Svar
Godt råd til hvis man vil komme rosiner i, er at man ligger dem i blød i varmt vand 15-20 min. Derefter drænes de godt( kan evt puttes i en pose til dagen efter) så brænder de ikke på da det ekstra vand de har suget fordamper 🙂 Svar
Hvad kan jeg bruge i stedet for kærnemælk? Vi er allergisk over for mælkeprodukter Mange tak på forhånd Clsire Svar
De ser virkelig gode ude ud ? ved du om de kan fryses? Og hvis du fryser dem hvordan tænker du så er den bedste optønings metode? Svar
Hej Maria, De er også rigtig gode. Du kan sagtens fryse dem. Når du vil tø dem op kan du lune dem i ovnen i 5-10 minutter 🙂 Kh Svar
Hej, Det kan de godt ja 🙂 Vi plejer at tage dem op et par timer inden, så de tør halvt op og så luner vi dem i ovnen 🙂 Kh Svar
Hej, Nej, det tror jeg ikke. HVid hvede suger mere. Er desuden heller ikke sikker på, at du kan erstatte alt melet med fuldkornsmel 🙂 KH Svar
Hej 🙂 Hvis man laver dem koldthævede med de 10gram gær du anbefaler, skal de så hæve natten over på køl på en bageplade hvor de er formet? Har lavet dem før og de er så lækre! Ville gerne bage dem om morgenen til familien til morgenmad og hvis jeg skal lave dej og det skal hæve de 1,5 time skal jeg meget tidligt op? Svar
Hej, Ja, så skal de hæve natten over. Du behøves ikke forme dem. Sæt dem blot på en bageplade op morgenen. Tænd ovnen og lad dem hæve, imens ovnen varmer op. 🙂 Kh Svar
Hej, Det synes vi ikke som sådan. Æblerne giver blot sødme og gør også, at bollerne bliver rigtig saftige 🙂 Kh Svar