Æblemarmelade Æblemarmelade Opskrift til 1020304050 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet æblemarmelade lavet med frisk ingefær og vanilje. Server din marmelade af æble på en nybagt bolle. Ingrediensliste 3 stk. æble 2 cm. frisk ingefær 1 stk. vaniljestang 2 spsk. sukker 0,5 dl. vand Fremgangsmåde Skræl æbler og hak i små tern. Snit ingefær fint eller riv det på et fint rivejern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog ved medium varme med låg. Rør godt rundt løbende. Du kan undervejs mærke, at æbleternene bliver mere og mere møre. Ønkser du en marmelade med struktur anbefaler vi, at den blot koger i 20 minutter. Hvis du ønsker en mere jævn og ensartet marmelade anbefaler vi, at du lader dem koge i 30-35 minutter, så æblerne bliver kogt helt ud. Tag gryden af varmen. Du kan lade marmeladen have lidt struktur eller du kan blende den kort med en stavblender. Fjern vaniljestangen. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på æblemarmelade Nem opskrift på hjemmelavet æblemarmelade. En lækker marmelade lavet med æbler, ingefær og vanilje. Den smager skønt ovenpå en nybagt bolle, til pandekager eller vafler eller som tilbehør til din skyr eller yoghurt til morgenmaden. Samtidig er det en perfekt måde til at få brugt de lækre danske æbler, som titter frem her i efteråret. Æblemarmelade er samtidig super nemt at lave og kræver hverken mange ingredienser eller lang tid i køkkenet. Lav gerne nogle glas, som du kan gemme til efteråret og vinteren. Så kan du spise lækker, hjemmelavet marmelade i lang tid. LÆS OGSÅ: Ribsgele Marmelade af æble og ingefær Vi har tilsat lidt frisk ingefær til vores æblemarmelade. Vi synes det giver sådan et frisk pust til marmeladen og så komplimenterer det æblet rigtig godt. Du kan dog også sagtens udelade ingefær, hvis du ikke er så meget til det. Det er sådan lidt en smagssag det med ingefær. Enten så elsker man det eller så bryder man sig slet ikke om det. Det er lidt det samme dilemma som med koriander føler vi. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.