Ribsgele

Ribsgele
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Lav din egen ribsgele ud af kun 3 ingredienser. Det eneste du skal bruge er ribs, vand og sukker. Spis din ribsgele som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 500 g. ribs
  • 1,5 dl. vand
  • 400 g. sukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl ribs grundigt. Lad blot stilken sidde på.
  2. Put ribs og vand op i en lille gryde. Bring det i kog. Når det koger, så skru ned til medium varme.
  3. Mos ribs i gryden.
  4. Dræn det hele igennem et klæde eller en trådsi, så du blot har saften.
  5. Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker.
  6. Lad det hele simre ved lav varme i 20-30 minutter, så det tykner en smule.
  7. Tag gryden af varmen. Du kan evt. skumme den af med en ske.
  8. Hæld det over på et skoldet glas, som evt. er skyllet i atamon (så holder det længere).
  9. Sæt glasset på køl. Når det får lov til at køle af, så stivner det.
Bedøm denne ret

Opskrift på ribsgele

Hjemmelavet ribsgele er slet ikke så svært at lave. Det kræver faktisk kun ribs, vand og sukker. Så er du så heldig at have en ribsbusk i haven, så er det uden tvivl oplagt at lave en portion hjemmelavet ribsgelé. Geleen smager så skønt som tilbehør til så mange retter. Det kan også bruges til hjemmelavet rødkål eller til at smage en brun sauce til med.

Selve ribsene koges blot op med vand. Stilkene lader du bare blive på, da vi alligevel skal have siet bærrene efter kogning. Så er der ingen grund til at bruge tid på at pille alle bærrene fra. Det tager nemlig en evighed! Efter saften er siet fra, så koges saften op med sukker og voila, så er du faktisk næsten i mål. Så skal du blot have rengjort nogle glas, hvor du så kan hælde saften på. Efter en nat i køleskabet, så burde geleen have sat sig, så du har den skønneste ribsgelé. Server den til aftensmaden. Den smager nemlig skønt til de fleste klassiske danske retter!

LÆS OGSÅ: Ribskompot

Ribsgele

Hvordan kan den stivne uden husblas?
Der er et naturligt indhold af pektin i ribs, som gør, at det stivner, når det bliver kølet ned. Jo mere modne bærrene er, jo mindre er indholdet af pektin. Så hvis din ribsgelé ikke stivner, så er det sandsynligvis fordi dine ribs har været meget modne. I så fald kan du selv tilsætte lidt pektin eller geleringspulver, som kan købes i et supermarked.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar