Æggekage

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en lækker æggekage tilberedt på pande. Æggekagen er serveret med tomater, bacon, purløg og skiver af rugbrød.

Ingrediensliste

  • Æggekage

  • 1 pk. bacon i skiver
  • 8 æg
  • 1 dl. mælk
  • salt/peber
  • 100 g. cherrytomater
  • 1 bundt purløg

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg sammen med mælk samt salt og peber.
  2. Varm en pande op uden fedtstof.
  3. Steg bacon på panden.
  4. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Når bacon er færdigstegt, så placeres det på tallerkenen.
  5. Sæt panden tilbage på blusset og skru ned til lav varme. Tilsæt lidt smør eller olie til panden.
  6. Hæld æggeblandingen på panden. Hvis du har et låg til panden, så kan vi også anbefale at lægge det på, da det ofte går lidt hurtigere så.
  7. Lad æggekagen stege ved lav varme i 10-15 minutter eller indtil den er fast på toppen.
  8. Imens æggekagen bliver færdig, så halveres cherrytomater og purløg hakkes fint.
  9. Når æggekagen er færdig, så toppes den med tomater, purløg og bacon. Server med det samme sammen med rugbrød.
Bedøm denne ret

Opskrift på æggekage

Man skal på ingen måde undervurdere en gammeldags, luftig og nem æggekage. Det er nem og hurtig aftensmad, som kræver få ingredienser og som kan tilberedes på under 30 minutter. Det er én af de ting, som også gør, at det slet ikke er så slemt at få rugbrød til aftnensmad. I hvert fald ifølge os.

Vi serverer vores æggekage med sprød bacon, cherrytomater og selvfølgelig masser af frisk purløg. Vi synes det er så vigtigt med lidt grøntsager og friske krydderurter på toppen, da det virkelig er afgørende i forhold til at lave verdens bedste æggekage.

Udover bacon og lidt grønt, så får vi også rugbrød til. Skal det være ekstra godt, så må det godt være sådan et godt bagerrugbrød, som er saftigt og som komplimenterer æggekagen rigtig godt. Gerne et mørkt rugbrød med masser af kerner. Det er uden tvivl det bedste.

LÆS OGSÅ: Bagt havregrød

Opskrift på æggekage

Æggekage på panden

Den her æggekage er tilberedt på panden. Man kan dog også sagtens tilberede den i ovnen. Og hvis du har svært ved at få den færdig i overfladen, så kan det være en idé lige at give den et par minutter i ovnen for at færdiggøre den. Det kræver dog, at du har en pande, som kan tåle at gå i ovnen.

Et andet tip kan også være at sætte et låg over. Så hjælper dampen nemlig med at tilberede æggekagen på toppen. Det er det trick vi plejer at bruge. Samtidig giver det også en virkelig luftig æggekage.

Hvordan laver man æggekage?

Æggekage laves ved at piske æg sammen med enten mælk, fløde eller lidt creme fraiche. Æggemassen steges på pande og så serveres den ofte med bacon, tomater og frisk purløg.

Hvor mange æg skal man bruge til æggekage?

Der er ingen regel for hvor mange æg man skal bruge til en æggekage. Det afhænger af hvor stor din pande er og hvor mange personer du skal lave til.

Kan man tilføje ost til æggekage?

Ja tilføj gerne revet ost i form af cheddar, emmentaler, mozzarella eller en anden god ost.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar