Afrikansk gryderet med søde kartofler

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på en afrikansk gryde fyldt med gode ingredienser som søde kartofler, tomat, kylling og peanutbutter. En anderledes ret, som bare bør prøves.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 250 g. sød kartoffel
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. paprika
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 3 dl. vand
  • 20 g. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 70 g. peanutbutter
  • 1 dl. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 50 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. Skær løg og hvidløg i tern. Skræl søde kartofler og skær dem i tern.
  2. Skær kylling i tern.
  3. Opvarm en gryde med olie. Tilsæt løg og hvidløg og svits ved middel varme.
  4. Riv frisk ingefær og tilsæt det sammen med krydderierne.
  5. Tilsæt kylling og lad det stege til det har fået farve over det hele.
  6. Tilsæt smuldret bouillonterning og vand. Rør det godt ud.
  7. Derefter tilsættes hakkede tomater, tomatpure, peanutbutter og til sidst sød kartoffel tern.
  8. Lad retten simre med låg 25-30 minutter. Rør i gryden jævnligt, så det ikke brænder på.
  9. Smag til sidst til med salt/peber.
  10. Server med hakkede mandler, cremefraiche og finthakket persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på afrikansk gryderet med søde kartofler

Skal du prøve en anderledes og nem simreret? Så er et godt bud en afrikansk gryderet som denne. En afrikansk gryderet er en lækker ret med lækker afrikanske smage. En nem ret der er lavet på tomat, søde kartofler, kylling og peanutbutter. Derudover er retten tilpas krydret, så den ikke bliver for stærk.

Simreretter til aftensmad er altid en sikker vinder. Det er nemt og hurtigt at bikse sammen, og så skal det bare stå og passe sig selv. Det er en lækker opskrift på en omgang nem aftensmad, hvor du kan spise retten som den er eller servere ris, brune ris eller blomkålsris dertil. Vi toppede retten med peanuts, creme fraiche og frisk persille – du kan også toppe med dine favoritter. Kort sagt, så er denne simreret svær at ødelægge.

Endnu bedre er, at hvis du har rester tilbage, så kan vi garantere dig, at retten smager endnu bedre dagen efter. Så er det altså bare nem aftensmad eller frokost til dagen efter også.

Elsker du retter som denne? Så bør du prøve vores opskrift på Indisk Dahl.

Afrikansk gryderet med søde kartofler

Kan jeg bruge andet end kylling?

Du kan sagtens lave retten med oksekødstern fremfor kylling. Derudover kan en afrikansk gryderet sagtens laves som vegetar, hvor der i stedet kan tilsættes ekstra grøntsager.

Kan jeg bruge andet end søde kartofler?

Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har i købeskabet. Det er nem aftensmad når det er bedst! Vi har brugt alt lige fra squash, kikærter, røde linser, rød peber osv. i retten. Det hele passer godt deri.

Det er en god mulighed for at få tømt grøntsagsskuffen og få brugt resterne. Der findes ingen grænser for hvilke grøntsager, som ikke kan tilsættes i denne ret. Det er kun fantasien der sætter grænserne.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar