Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En idé til en moderne Mortens Aftens menu. Stegt andebryst med rødkålssalat, brunede kartofler og brun sauce. Så lækkert og en hurtig menu til at fejre Mortens Aften.

Ingrediensliste

  • Stegt andebryst

  • 2 stk. andebryst
  • salt/peber
  • Pandesovs

  • 1,5 dl. vand
  • 0,5 stk. oksebouillonterning
  • salt/peber
  • 1,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 tsk. ribsgele
  • 0,5 tsk. sovsekulør
  • Brunede kartofler

  • 100 g. sukker
  • 20 g. smør
  • 425 g. kartofler fra glas
  • Rødkålssalat

  • 0,25 stk. rød spidskål
  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. æble
  • 0,25 stk. granatæble
  • valnødder
  • olivenolie
  • hvidvinseddike
  • akaciehonning
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Stegt andebryst

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Rids andebryst med en skarp kniv i et diamantmønster.
  3. Krydr med salt/peber.
  4. Kom andebrysterne på en kold pande og tænd for høj varme.
  5. Lad dem stege her indtil fedtet begynder at smelte og det får en flot lysebrun og gylden farve. Vend herefter brystet om og lad det stege kort af på den anden side.
  6. Kom herefter andebrysterne over på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad. Vores stegefad fra Fiskars kan gå i ovnen, så vi lod dem bare være på panden.
  7. Steg dem videre i ovnen i ca. 10-15 minutter alt efter hvordan du ønsker, at de skal tilberedes.
  8. Hvis du vil have det rosa, så sigt efter en temperatur på 62-63 grader. Skal det være let rosa, så sigt efter 64-65 grader. Og skal det være helt gennemstegt, så skal det være mellem 70-72 grader. Vi bruger altid stegetermometer for at sikre, at kødet bliver som vi gerne vil have det.
  9. Når kødet har nået den ønskede kernetemperatur, så tag andebrysterne ud og lad dem hvile mindst 5 minutter, inden de skæres ud.

Pandesovs

  1. Behold andefedtet på panden og tilsæt vand. Smuldr bouillonterning i og rør godt rundt.
  2. Tilsæt fløde, ribsgele, salt, peber og sovsekulør.
  3. Lad saucen koge op og sluk derefter for blusset.

Rødkålssalat og brunede kartofler

  1. Dræn kartofler fra glas. Du kan også koge og pille kartoflerne selv, men vi har valgt den nemme løsning.
  2. Snit spidskål eller rødkål fint.
  3. Skær appelsin og æble i tern og hak valnødder groft. Pil granatæble, så du får kernerne ud.
  4. Kom olivenolie, hvidvinseddike, akaciehonning og salt/peber i et lille glas med låg og ryst den godt sammen, så den lige tykner en smule.
  5. Massér kål med dressingen og vend herefter appelsin, æble, granatæble og valnødder i.
  6. Anret salaten i et fad og sæt på køl indtil servering.
  7. Nu til de brunede kartofler. Kom sukker på en pande.
  8. Opvarm panden ved middel varme. Lad sukkeret smelte helt uden at røre i det.
  9. Tilsæt så smør og vend det godt rundt i det smeltede sukker.
  10. Tilsæt herefter drænede kartofler fra glas, skru ned for varmen og lad dem sautere under omrøring i omkring 10 minutter.
  11. Tag panden af varmen.
  12. Skær andebryst ud i skiver og drys evt. med lidt ekstra salt.
  13. Server andebryst med brunede kartofler, pandesovs og din salat.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars 

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars Ovnfad

Køb her

Fiskars Kokkekniv

Køb her

Fiskars Stegegaffel

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

Her får du vores bud på en moderne Mortens Aften menu, som er andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler. Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars, som har det absolut bedste udstyr. Så mangler du lidt ideer til julegaveønsker, så kan vi virkelig anbefale både gryder, pander, knive osv. fra Fiskars. Vi har brugt det siden vi selv flyttede hjemmefra for snart 10 år siden og det har aldrig skuffet.

Derfor skulle vi selvfølgelig give vores bud på en lidt mere moderne Mortens Aften menu. Vi fejrer altid Mortens Aften med vores familier og den står altid på and. Det er dog ikke altid, at vi kører den helt traditionelle menu med andesteg, kogte kartofler, brun sauce osv. Vi kan godt lide at eksperimentere lidt og gøre menuen lidt mere moderne og mindre tidskrævende. Her passer den her menu perfekt ind. Det er nemlig en lidt hurtigere Mortens Aften menu, som kan klares på under 1 time.

LÆS OGSÅ: Schnitzel med efterårssalat

Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

Stegt andebryst opskrift

Sådan et stykke stegt andebryst skal man ikke undervurdere. Sprødt skind, saftigt og mørt kød – det kan jo nærmest ikke blive bedre! Vi har stegt det på én af vores favoritter, nemlig det ovnfaste All Steel stegefad fra Fiskars.  Et godt stegefad er et must have i køkkenet, hvis du spørger os! Det geniale er, at man først kan stege tingene af og så kan det komme i ovnen direkte i fadet. Fadet kan nemlig gå i ovnen i op til 240 grader. Og det er altså genialt, når man skal have anden ind i ovnen efter den er stegt godt af. Hele All Steel serien er lavet af 90% genanvendt stål og er 100% genanvendelige. Desuden er de 100% plastikfri og er lavet uden PFAS. Det er noget vi vægter højt – og især efter vi begge har fået børn. Så er vi nemlig begyndt at tænke en del over det.

stegt andebryst opskrift

Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

And med brunede kartofler

And med brunede kartofler og en god kålsalat til spiser vi mange gange i løbet af efteråret og vinteren. Lige så snart det kolde vejr er over os, så får vi lyst til retter som denne. Vi har desuden længe manglet en god stegegaffel og har nu endelig fået en fra Fiskars! En stegegaffel, som oveni købet også har det smukkeste design. Sådan en er uundværlig i køkkenet, hvad enten du skal skære and ud eller et stykke rødt kød. Stegegaflen og det smukke Norden Skærebræt fra Fiskars klæder ethvert køkken og er den perfekte julegave til manden eller kvinden, som har alt.

Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

Moderne Mortens Aften menu

Så hvis tiden er knap eller du bare har lyst til at give dig i kast med en lidt mere moderne Mortens Aften menu, så kan vi virkelig anbefale den her opskrift! Det smager hammergodt, er nemt at lave og vi er sikre på, at det vil sikre dig glade gæster. Vil du lave en anden salat, så har vi også samlet nogle gode bud på kålsalater og lækre julesalater lige her.

Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar