Jordskokkesuppe med bacon

Cremet jordskokkesuppe med bacon
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste jordskokkesuppe med sprød bacon. Det er en mild suppe, som er perfekt til aftensmad, til forret eller til nytårsaften. Server evt. også et drys frisk persille på toppen, det smager super godt sammen med den sprøde bacon.

Ingrediensliste

 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 500 g. jordskokker
 • 325 g. løg
 • 425 g. kartoffel
 • 8 dl. vand
 • 2 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 1 tsk. stødt muskatnød
 • 2,5 dl. madlavningsfløde
 • 2 tsk. citronsaft
 • salt/peber
 • Topping

 • 300 g. bacon i tern
 • 1 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartofler, løg og jordskokker.
 2. Vej dem af. Den vægt der er angivet er i skrællet vægt.
 3. Skær grøntsagerne i mindre stykker.
 4. Varm en gryde op med olie eller smør.
 5. Tilsæt alle grøntsagerne til gryden.
 6. Lad det svitse godt af i 4-5 minutter.
 7. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning. Lad det hele simre ved lav/middel varme, indtil grøntsagerne er møre.
 8. Blend suppen i en blender, med en stavblender eller foodprocessor, så den bliver fri for klumper. Tilsæt herefter fløde, stødt muskatnød, citronsaft og smag til med salt og peber.
 9. Lad suppen simre ved lav varme, imens du laver fyldet klar.
 10. Varm en tør pande op til middel/høj varme.
 11. Tilsæt bacontern. Vend godt rundt i dem undervejs og lad dem stege, indtil det er sprødt og gyldent.
 12. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af alt fedtet).
 13. Hak persille fint.
 14. Server din suppe med sprøde bacontern, frisk persille og evt. jordskokkechips.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Vitamix blender

Køb her

Bosch stavblender

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på jordskokkesuppe med bacon

Jordskokkesuppe med bacon, kartofler og jordskokker er én af vores absolut yndlings supper. Den er så nem, cremet og lækker og så smager den forrygende med ristet bacon, frisk persille og evt. lidt jordskokkechips oven på. Denne opskrift på kartoffel jordskokkesuppe er super nem at lave, da den ikke kræver mange ingredienser. Server den til aftensmad, til forret, til natmad eller hvad du ellers har lyst til. Vi kan anbefale at servere den med lidt lunt brød eller flutes til også. Skal det være rigtig lækkert, så laver du et hjemmebagt flute til.

LÆS OGSÅ: Tomatsuppe med bacon

Cremet jordskokkesuppe med bacon

Suppe til forret

Vi får faktisk ofte jordskokkesuppe til nytårsaften, da den er mild og ofte er en, som alle kan lide. Vi har også før fået hummersuppe, men der har bare altid været nogle i selskabet, som ikke brød sig om det, så vi er gået tilbage til at lave denne opskrift. Det er også en af de opskrifter, som vi nærmest kan i hovedet, da vi efterhånden har lavet den så mange gange og når vi mangler ideer eller inspiration til aftensmaden, så er den nem lige hurtigt at bikse sammen.

Kartoffel jordskokkesuppe

Kartoffel jordskokkesuppe

Kombinationen af både jordskokker og kartofler i opskriften giver en super cremet og lækker suppe. Du kan blende den med en stavblender, i en foodprocessor eller i en almindelig blender. Vi blender den i en almindelig blender, da den bliver super cremet og du undgår alle former for klumper.

På toppen har vi toppet med ristet bacon, frisk persille og hjemmelavede jordskokkechips. Det er blot tyndskåret jordskokke skåret i skiver, som er friteret i olie, indtil de er gyldne og sprøde.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Elsker denne suppe🙂 og den kan nemt varieres. Server med torsk eller kammuslinger. Stegt parmaskinke og hjemmelavet persillepesto.
  Mvh Henriette

Skriv en kommentar