Andeburger

andeburger med andebryst
Opskrift til burgere Opskrift til 4 burgere

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En snasket andeburger med briocheboller, sennepsmayo, andebryst, rødkål og syltede rødløg. En verdensklasse burger med and.

Ingrediensliste

  • Andebryst

  • 2 stk. andebryst
  • salt/peber
  • Spidskålssalat

  • 0,25 stk. rød spidskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. sød sennep
  • Lynsyltede agurker

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 dl. eddike
  • 0,75 dl. sukker
  • Andet

  • 4 stk. burgerboller
  • 150 g. mayonnaise
  • 2 spsk. sød sennep

Fremgangsmåde

  1. Start med at klargøre de lynsyltede agurker.
  2. Kog eddike op med sukker i en gryde.
  3. Skær agurk i skiver (Du kan selv bestemme tykkelsen. Vi kan godt lide dem lidt tykke, så de er rigtig sprøde).
  4. Når sukkeret er opløst i eddiken, så tages gryden fra.
  5. Kom agurker op i en skål og hæld eddikeblandingen udover. Lad dem stå og trække, imens du gør det resterende klar.
  6. Nu til andebryst. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  7. Rids andebryst med en skarp kniv i et diamantmønster.
  8. Krydr med salt/peber.
  9. Kom andebrysterne på en kold pande og tænd for høj varme.
  10. Lad dem stege her indtil fedtet begynder at smelte og det får en flot lysebrun og gylden farve. Vend herefter brystet om og lad det stege kort af på den anden side.
  11. Kom herefter andebrysterne over på en bradepande med bagepapir eller i et ovnfast fad.
  12. Steg dem videre i ovnen i ca. 10-15 minutter alt efter hvordan du ønsker, at de skal tilberedes.
  13. Hvis du vil have det rosa, så sigt efter en temperatur på 62-63 grader. Skal det være let rosa, så sigt efter 64-65 grader. Og skal det være helt gennemstegt, så skal det være mellem 70-72 grader. Vi bruger altid stegetermometer for at sikre, at kødet bliver som vi gerne vil have det.
  14. Imens kødet tilberedes, så gøres det resterende klar. Snit spidskål fint.
  15. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en beholder med låg til. Ryst det godt sammen, så den tykner en smule. Vend herefter dressingen med kålen og masser det godt ind. Sæt til side.
  16. Rør mayonnaise og sennep sammen til sennepsmayonnaise. Sæt til side.
  17. Når kødet har nået den ønskede kernetemperatur, så tag andebrysterne ud og lad dem hvile mindst 5 minutter, inden de skæres ud.
  18. Imens anden hviler, så varmes boller. Vi plejer at skære dem over og så varme dem på panden i det resterende andefedt.
  19. Saml dine burgere. Først en underbolle, så sennepsmayonnaise, kål, skiver af andebryst, de syltede agurker. Overbollen smøres med sennepsmayo og lægges på.
  20. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på andeburger med andebryst

En andeburger hører sig til i december, hvis du spørger os! En rigtig snasket andeburger med sennepsmayonnaise, rødkålssalat og selvfølgelig saftigt andebryst skåret i skiver. Måske det er den utraditionelle måde, som vi laver vores andeburger på, men den smager altså hammer godt! Er du mere til en andeburger, hvor der kommes andesteg i eller pulled duck, så har vi dog også en opskrift på sådan en lige her.

Det fede ved den her snaskede burger med andebryst er, at den er nem og hurtig at tilberede. Andebrystet steges af på panden og herefter steges det i ovnen til det har den perfekte temperatur. Har du en sous vide, så kan du også give brystet en tur i den inden. Så bliver det kun endnu bedre!

LÆS OGSÅ: Klik her og se flere opskrifter med andebryst

andeburger med andebryst

Burger med andebryst

En burger med andebryst kan jo spises året rundt, men det er som om, at den lige smager en lille tand bedre i decembermåned. Der er bare noget over december og and, som kan gøre en i lidt ekstra julehumør. Og hvis ikke den her burger kan bringe dig i julehumør, så kan den i hvert fald bringe dig i godt humør.

Briocheboller, en hjemmerørt sennepsmayo, sprød spidskål og saftigt andebryst. Hvis det ikke er kombinationen af en vildt god burger, så ved vi næsten ikke. Vi håber i hvert fald, at I kan fornemme, at det er en favorit og sikker vinder herhjemme. Den er du nødt til at have på madplanen mindst én gang her i december.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

EfterårVinter

Skriv en kommentar