Appelsin biscotti med hvid chokolade

Appelsin biscotti med hvid chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

15 minuter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på appelsin biscotti med hvid chokolade. De lækreste julesmåkager, som du kan lave, når appelsiner er i sæson.

Ingrediensliste

  • 300 g. hvedemel
  • 165 g. sukker
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. mandelessens
  • 125 g. mandler
  • 3 æg
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 200 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Riv appelsinskal fint på et rivejern.
  2. Put hvedemel, fintrevet appelsinskal, sukker, honning, bagepulver, mandelessens og mandler op i en skål.
  3. Pisk æggene sammen.
  4. Tilsæt sammenpisket æg lidt efter lidt og ælt dejen sammen. Hvis æggene er meget store, så er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen skal blot kunne samles. Det kan godt tage lidt tid og dejen vil også være ret klistret.
  5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  6. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  7. Del dejen i to og form to stænger. Du kan med fordel lige gøre dine hænder fugtige, så er de lidt nemmere at forme. Se billeder længere nede.
  8. Bag dem i ca. 18-20 minutter i midten af ovnen. Hvis din ovn bager ujævnt, så kan du lige vende bagepladen undervejs.
  9. Tag bagepladen ud af ovnen, når stængerne er gyldenbrune. Lad dem køle af i 10 minutter.
  10. Skær stængerne på skrå i ca. 1 cm. tykkelse.
  11. Læg stykkerne tilbage på bagepladen.
  12. Bag dem i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  13. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dem køle helt af.
  14. Hak chokolade groft.
  15. Smelt det i mikroovn eller over vandbad.
  16. Dyp de afkølede stænger i chokoladen og placer dem på en tallerken med bagepapir.
  17. Fortsæt sådan med alle stængerne.
  18. Sæt dem kort på køl, så chokoladen kan størkne.
Bedøm denne ret

Opskrift på appelsin biscotti med hvid chokolade

De lækreste appelsin biscotti med hvid chokolade. Har du prøvet den klassiske opskrift på italienske cantuccini? Hvis ikke, så finder du opskriften lige her. Det er nemlig også den vi har taget udgangspunkt, da vi skulle lave de her sprøde og lækre småkager med appelsin og hvid chokolade. Du får de sprødeste småkagestænger med en frisk smag af appelsin og så er prikken over i’et lige den hvide chokolade.

De er perfekte som noget sødt til kaffen eller en kop the. Ellers kan de også blot nydes som en lille aftensnack både i juletiden, men bestemt også andre tider på året. Er man ikke til hvid chokolade, så kan der sagtens bruges mørk eller lys chokolade. Det kan selvfølgelig også sagtens udelades helt.

LÆS OGSÅ: Brownie cookies

Appelsin biscotti med hvid chokolade

Småkager med appelsin og hvid chokolade

De sprøde småkager er lavet med frisk appelsin, hvor man bruger revet skal. Og så er der også hvid chokolade på. De to ting spiller helt vildt godt sammen! Er man mere en choko-orange type, så kan vi også virkelig anbefale at dyppe dem i mørk chokolade. I stedet for appelsin, så kan der også bruges limeskal eller citronskal. Det smager bare virkelig godt med det friske fra en citrusfrugt i de her mandelsmåkager.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar