Asiatisk salat

Asiatisk salat
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Lækker opskrift på en asiatisk salat med spidskål, edamamebønner, peberfrugt og saltede peanuts. Det hele er vendt i en smagfuld dressing.

Ingrediensliste

  • Dressing

  • 1,5 spsk. peanutbutter
  • 1,5 spsk. limesaft
  • 3 tsk. akaciehonning
  • 3 tsk. sojasauce
  • 1,5 tsk. vand
  • Salat

  • 300 g. rød spidskål
  • 3 stk. gulerod
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 250 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 85 g. saltede peanuts

Fremgangsmåde

  1. Rør dressingen sammen og sæt til side.
  2. Hak spidskål fint.
  3. Skræl gulerødder og skær dem i tynde stave. Du kan også rive dem på et rivejern.
  4. Hvis du bruger frosne pillede edamamebønner, så tø dem op i lidt vand.
  5. Skær peberfrugt fri for kernehus og skær den i tynde stave.
  6. Vend edamamebønner, spidskål, peberfrugt og gulerødder sammen med halvdelen af de saltede peanuts.
  7. Hæld dressingen over og vend den godt rundt.
  8. Hæld over i serveringsskålen og top med de sidste saltede peanuts.
  9. Server med det samme.
  10. Hvis den ikke skal serveres med det samme, så vent med at hælde de sidste peanuts udover. Vend indtil lige inden servering.

 

Bedøm denne ret

Opskrift på asiatisk salat med saltede peanuts

En lækker og nem asiatisk salat med edamamebønner, spidskål, peberfrugt og saltede peanuts. Det hele er vendt i en skøn asiatisk peanutdressing og det er blevet en af vores absolut favoritter! Vi plejer at lave en stor portion, så der både er til aftensmad, men også til madpakken og frokost.

Server den sammen med et stykke kylling eller falafler. Det plejer vi i hvert fald at gøre. Men den er også super god for sig selv. Hvis man ikke er til peanuts, så kan de også sagtens byttes ud med eksempelvis saltmandler.

LÆS OGSÅ: Blomkålssalat med æble

Asiatisk salat

Salat med kål

Det er en lækker salat, som bruger spidskål som base. Bruger du ofte spidskål i salater? Det er sådan en god base, da det har en meget mild smag og samtidig er det super sprødt. Du kan bruge både rød og grøn spidskål. Smagsmæssigt er der ikke den store forskel nemlig, men den lilla/røde spidskål er bare så smuk i salater.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar