Aspargestærte med skinke og kartoffel

Aspargestærte med skinke og kartoffel
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker aspargestærte med skinke, kartoffel og løg. En mættende tærte, som kan spises både til frokost eller aftensmad.

Ingrediensliste

  • Tærtebund

  • 110 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • salt
  • Fyld

  • 2 stk. løg
  • 200 g. kartoffel
  • 0,5 bundt friske asparges
  • 125 g. skinketern
  • 4 stk. æg
  • 200 g. creme fraiche
  • 50 g. fetaost
  • salt/peber
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Ælt dejen sammen til du har en sammenhængende dej. Den begynder at samle sig jo mere du ælter.
  4. Sæt dejen på køl i 30 min.
  5. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel.
  6. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.
  7. Nu til fyldet. Vi bruger en rest kogte kartofler, men har du ikke det, så kan du blot skære kartofler i mindre stykker og så koge dem i 10 minutter, så de bliver møre.
  8. Skær kartofler i små tern. Snit løg fint.
  9. Pisk æg sammen med creme fraiche, salt og peber. Smuldr feta i æggeblandingen og rør det godt sammen.
  10. Fordel løg, kartofler og skinketern ud på tærtebunden. Fordel æggeblandingen ovenpå. Knæk enderne af de grønne asparges. Placer til sidst grønne asparges ovenpå.
  11. Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend den evt. undervejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt.
  12. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises, så æggemassen lige får lov til at sætte sig igen.
  13. Hak persille fint og fordel udover (kan udelades).
Bedøm denne ret

Opskrift på aspargestærte med skinke og kartoffel

En dejlig grov og mættende aspargestærte med skinke og kartoffel slår aldrig fejl. Vi elsker tærter og har efterhånden et kæmpe udvalg af forskellige opskrifter. Det er nemt, smager hammergodt og så kan resterne bruges i madpakken eller spises dagen efter. Tærte kan nemlig sagtens spises både varmt og koldt, så det er sådan en dejlig ret.

Her har vi lavet en fuldkornstærte med en grov bund. Den er toppet med en æggeblanding lavet med creme fraiche, skinketern, kogte kartofler, fetaost og grønne asparges. I sandhed en virkelig smagfuld og nærmest forårsagtig tærte. Server med en simpel salat til og så har du altså et lækkert måltid.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på nem aftensmad her

Aspargestærte med skinke og kartoffel

Tærte med asparges, skinke og kartoffel

Den her kombination af asparges, skinke, kartoffel og fetaost i en tærte er bare så god! Som sagt, sådan en rigtig forårstærte. Og så bliver den jo bare så fin med de friske, grønne asparges, som ligger på toppen af tærten. Vi laver stort set alt altid vores egen tærtebund, da det er nemt og hurtigt. Men har du ikke overskuddet, så kan man også sagtens bruge sådan en købedej, som kan købes på køl i stort set alle supermarkeder. Og er du ikke til den grove bund, så kan du også lave en helt almindelig lys tærtebund.

Vi kan desuden godt lide at bruge enten creme fraiche eller hytteost i vores æggefyld. Det giver sådan en dejlig cremethed og luftighed til fyldet. Men du kan også sagtens bare bruge mælk.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar