Aubergine i ovn eller på grill

Aubergine i ovn eller på grill
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på aubergine tilberedt i ovn eller på grill. Bagt aubergine smager skønt som tilbehør til aftensmaden eller grillmaden.

Ingrediensliste

  • 2 stk. aubergine
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl aubergine.
  2. Skær enderne af og skær den herefter i tynde skiver.
  3. Pensl skiverne med lidt olie og krydr med salt og peber.
  4. Hvis du tilbereder dem på en grill, så skal de blot grilles 1-2 minutter på hver side.
  5. Laves de i ovn, så fordeles aubergineskiverne ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 5-10 minutter.
  7. Server aubergineskiverne med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på aubergine i ovn eller på grill

At tilberede aubergine i ovn eller på grill er én af de nemmeste måder at tilberede den lækre grøntsag på. Server den bagte aubergine som tilbehør til aftensmaden. Grillet eller bagt aubergine smager skønt og er så nemt at lave! Vi kan umuligt være de eneste, som har stået og kigget på aubergine i supermarkedet og tænkt “hvad dælan gør jeg med den her grøntsag?”. Det er nemlig ikke en grøntsag, som vi som sådan har spist en hel masse af, imens vi er vokset op.

Men efter at have fundet ud af hvor lækkert det kan være, hvis man blot bager eller griller den, så kan vi slet ikke få nok af aubergine. Den her opskrift er rigtig simpel og er en god grundopskrift. Du kan nemlig sagtens tilføje krydderier eller frisk hvidløg til, så det bliver ekstra lækkert.

LÆS OGSÅ: Bønnefritter

Aubergine i ovn eller på grillBagt aubergine

Det er som sagt én af de nemmeste måder at tilberede aubergine på, når man bager den i ovnen. Du kan selvfølgelig også lave nogle mere avancerede opskrifter, hvor man bager den med fyld eller fylder den med fyld efter den er bagt. Vi kan dog godt lide at holde det lidt simpelt. Det er ikke alt tilbehør, som behøves at være hverken tidskrævende eller kræve mange ingredienser. Der er bare noget lækkert over det, når det kan være simpelt og hurtigt. Så hvis du mangler lidt inspiration til nemt tilbehør, så anbefaler vi dig helt klart at prøve kræfter med bagt aubergine.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar