Pastasalat i dildcreme med laks

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på cremet pastasalt med agurk, tomat, forårsløg og varmrøget laks i en cremet dilddressing. Opskrift på nem aftensmad til 1, 2 eller mange.

Ingrediensliste

 • Dildcreme

 • 0,5 bundt frisk dild
 • 0,25 bundt frisk persille
 • 200 g. creme fraiche
 • salt
 • 1 knivspids akaciehonning
 • 0,5 fed hvidløg
 • 0,5 tsk. citronsaft
 • Fyld

 • 200 g. pasta
 • 0,5 stk. agurk
 • 100 g. cherrytomater
 • 0,25 bundt forårsløg
 • 200 g. varmrøget laks

Fremgangsmåde

 1. Kog pasta efter anvisningen på pakken.
 2. Først laves dilddressingen. Blend alle ingredienserne, undtagen citronsaft, til dressingen med en stavblender. Smag herefter dressingen til med citronsaft.
 3. Lad pastaen afkøle. Imens hakkes agurk, cherrytomater og forårsløg. Vi plejer at dele agurken på langs for derefter at skrabe midten (de våde kerner) ud. Derefter skærer vi den i skriver, så det bliver ”halve” både.
 4. Vend nu den afkølede pasta og 2/3 af de hakkede grøntsager i dressingen.
 5. Riv laks og læg det oven på pastasalaten og pynt med de sidste grøntsager. Pynt evt. med lidt ekstra frisk dild. Serveres kold.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Bosch stavblender

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pastasalat i dildcreme med laks

Opskrift på den lækreste pastasalat i dildcreme med laks og grønt. Pastaen vendes i en frisk cremefraichedressing lavet på dild og persille, hvilket gør den helt vild frisk. Vi elsker pastasalater – både fordi det er nemt, men også fordi de kan laves i alle afskygninger.

Pastasalaten kan laves på under 30 minutter, så hvis det skal være en hurtig, men lækker, omgang aftensmad, så bør du prøve denne!

Opskrift på pastasalat i dildcreme med laks

Pastasalat med laks

Denne opskrift på dressing til pastasalat går godt til stort set alt slags fisk.  Nu var det lige laks vi havde lyst til i denne omgang, men du kan selv vælge din yndlingsfisk og tilsætte. Du kan servere den med både varmrøget og koldrøget laks, tun, torsk eller hvilken som helst anden fisk. Du kan selvfølgelig også servere andet end fisk til. Her kan vi anbefale kylling, falafler eller små frikadeller.

Pastasalat med grøntsager

Derudover bliver pastasalaten bestemt ikke dårligere, hvis man varierer grøntsagerne lidt. Vi brugte lige det vi havde i køleskabet. Vi forestiller os at ærter, radiser, sukkerærter osv. også ville fungere rigtig godt i retten.

Elsker du nemme og hurtige opskrifter ligesom denne pastasalat med laks? Så bør du også prøve vores opskrift på Pastasalat med grøn pesto og bacon

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej så vidt jeg kan se skriver du ikke hvornår citronsaften skal i, er der en grund til det ikke skal stavblender med? ☺️

 2. Det ser super lækkert ud. Men hvordan kan I forsvare at kalde en ret med 850 kcal. for sund??? Den er hverken diabetes eller slankevenlig?

  1. Hej Heidi,

   Der var lavet forkerte udregninger på denne opskrift. Det er rettet nu 🙂 Men vi klassificerer heller ikke vores opskrifter som sunde ud fra antallet af kalorier.

   Kh

Skriv en kommentar