Bagt ris med kylling og champignon

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Super nem opskrift på bagt ris i fad med kylling. Det er en god one-pot ret eller alt-i-et-fad ret, som er skøn i hverdage, hvor der er travlt. Man kan sagtens eksperimentere og putte grøntsager i retten også. Det gør den ikke dårligere, tværtimod.

Ingrediensliste

  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g. champignon
  • 2 stk. hønsebouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 270 g. parboiled ris
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • 0,5 bundt frisk persille
  • 20 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak den meget fint.
  3. Find et ovnfast fad. Hæld olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
  4. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
  5. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med smuldret hønsebouillionterning og rør rundt og sæt til side.
  6. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
  7. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
  8. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
  9. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 25 min.
  10. Når de 25 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tag evt. kylling op. Tilsæt madlavningsfløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost. Læg kyllingefileter tilbage i fadet.
  11. Sæt fadet ind i ovnen igen i 10 min. – denne gang uden sølvpapir.
  12. Imens fadet er inde 2. gang, så gøres champignon klar. Rens dine champignon og skær dem i både.
  13. En pande varmes op med en klat smør. Sauter dine champignon her i, tilsæt salt og peber.
  14. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen. Hæld dine stegte champignons over i fadet og rør rundt med en gaffel.
  15. Drys evt. med lidt friskhakket persille og mere parmesanost.
  16. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars pande

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på bagt ris med kylling og champignon

Opskrift på bagt ris med kylling og champignon. En simpel og nem hverdagsret ala de populære one pot retter. Det her er bagt ris i ét fad med kylling. Det hele kommes i et fad, hvorefter det bages i ovnen.

Du får den skønneste aftensmad, som er en slags risret eller risotto. Det er perfekt aftensmad til de dovne i køkkenet, som stadig vil have god hjemmelavet mad. Når først du kan grundopskriften på denne ret, så er det jo kun fantasien, som sætter grænser. Man kan tilføje grøntsager i form af peberfrugt, champignon og andet, som gør retten mere personlig.

Vi er i hvert fald begejstrede for denne ret, især på dage, hvor vi ingen opskrifter eller ideer har til aftensmad. Så er det nemt lige at smide sådan et fad i ovnen, imens andre huslige pligter kan ordnes.

LÆS OGSÅ: Indbagt kylling med pikantost

Bagt ris med kylling og champignon

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej,
    Kan man bruge fuldkorns ris i stedet for parboiled ris? Hvis ja, skal man gøre noget anderledes ift. opskriften, hvis man bruger fuldkorns ris?

    1. Hej Stine,

      Vi har desværre ikke prøvet med fuldkornsris, men tænker, at tilberedningstiden er længere. 🙂

      Kh

    1. Hej Amalie,
      Nej, det vil vi ikke anbefale, da basmati ris er mere fine i det – derfor kan det blive mere smattet end hvis du bruger parboiled 🙂
      Kh

    1. Hej,

      Ja peberfrugt, squash, bønner, ærter, majs eller grøntsager, som har cirka lige så lang tilberedningstid 🙂

      Kh

  2. Hej.

    Vi fik denne ret i dag, og smagen var god, men kyllingen var blevet tør og risene føltes ikke færdige, selvom de fik 20 minutter ekstra (uden kyllingen)

    1. Hej,

      Hvor stort et fad brugte du mon? Hvis det har været et for stort fad ift. portionen, så kan risene have svært ved at blive færdige, da væsken hurtigt fordamper.

      Kh

Skriv en kommentar