Tilmeld nyhedsbrev

Bagt ris med kylling og champignon

Bagt ris med kylling og champignon

Bagt ris med kylling og champignon

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Super nem opskrift på bagt ris i fad med kylling. Det er en god one-pot ret eller alt-i-et-fad ret, som er skøn i hverdage, hvor der er travlt. Man kan sagtens eksperimentere og putte grøntsager i retten også. Det gør den ikke dårligere, tværtimod.

Ingrediensliste

  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 hønsebouillonterning
  • 5 dl. vand
  • 270 g. ris
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • 200 g. champignon
  • 1/2 bundt persille
  • 20 g. parmesan
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspres eller hak den meget fint.
2. Find et ovnfast fad. Hæld 2 spsk. olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
3. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
4. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog 500 ml. vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med dine hønsebouillionterninger og rør rundt og sæt til side.
5. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
6. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
7. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
8. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 25 min.
9. Når de 25 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tilsæt 2 dl. fløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost.
10.  Sæt fadet ind i ovnen igen i 10 min. – denne gang uden sølvpapir.
11. Imens fadet er inde 2. gang, så gøres champignon klar. Rens dine champignon og skær dem i både.
12. En pande varmes op med en klat smør. Sauter dine champignon her i, tilsæt salt og peber.
13. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen. Hæld dine stegte champignons over i fadet og rør rundt med en gaffel.
14. Drys evt. med lidt friskhakket persille og mere parmesanost.
15. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Bagt ris med kylling og champignon

Opskrift på bagt ris med kylling og champignon. En simpel og nem hverdagsret ala de populære one pot retter. Det her er bagt ris i ét fad med kylling. Det hele kommes i et fad, hvorefter det bages i ovnen.

Du får den skønneste aftensmad, som er en slags risret eller risotto. Det er perfekt aftensmad til de dovne i køkkenet, som stadig vil have god hjemmelavet mad. Når først du kan grundopskriften på denne ret, så er det jo kun fantasien, som sætter grænser. Man kan tilføje grøntsager i form af peberfrugt, champignon og andet, som gør retten mere personlig.

Vi er i hvert fald begejstrede for denne ret, især på dage, hvor vi ingen opskrifter eller ideer har til aftensmad. Så er det nemt lige at smide sådan et fad i ovnen, imens andre huslige pligter kan ordnes.

LÆS OGSÅ: Indbagt kylling med pikantost

Bagt ris med kylling og champignon

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven