Bagte kartofler med skinkesalat

Bagte kartofler med skinkesalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækreste bagte kartofler med skinkesalat med spidskål og purløg. Store bagekartofler med skinke og fyld.

Ingrediensliste

  • Bagte kartofler

  • 4 stk. bagekartoffel
  • Skinkesalat

  • 200 g. creme fraiche
  • 2 tsk. sød sennep
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt/peber
  • 1 stk. rødløg
  • 1 bundt purløg
  • 0,25 stk. spidskål
  • 200 g. skinketern
  • Andet

  • 100 g. cherrytomater

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens kartoflerne grundigt. Skær et kryds i dem og pak så ind i stanniol.
  2. Læg kartoflerne i et lille fad og bag dem i 1 time i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.
  3. Imens kartoflerne bager, så udnyttes tiden og skinkesalaten gøres klar.
  4. Bland creme fraiche, sød sennep, hvidløgspulver og salt/peber.
  5. Snit rødløg og purløg fint. Snit spidskål fint.
  6. Vend rødløg, purløg, spidskål og skinketern i dressingen. Sæt på køl indtil kartoflerne er færdige.
  7. Halver cherrytomater.
  8. Når kartoflerne er færdige, så pakkes de ud. Åbn dem op og fyld med skinkesalat og server med lidt tomater.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagte kartofler med skinkesalat

De lækreste bagte kartofler med skinkesalat med spidskål og purløg. Vi har fået en ting for store bagte bagekartofler med fyld i. Det er bare nem aftensmad og så kan de jo fyldes med nærmest alt. Her har vi fyldt dem med en hjemmelavet skinkesalat, hvor der er kommet fintsnittet spidskål, purløg, rødløg og skinke i. Det er billig og nem aftensmad, hvor man samtidig får sneget lidt ekstra grønt ind. Vi har brugt de der færdiglavede skinketern, men du kan også bruge skinkestrimler eller kyllingetern i stedet.

Det er egentlig blot bagekartofler som bages i stanniol. Når de er bagt, så åbnes de op og så fyldes de med den her lækre hjemmelavede skinkesalat. Vi har givet skinkesalaten ekstra fylde ved at komme spidskål i. Det giver godt med fylde, men giver også en god sprødhed, som klæder retten. Og så går man jo aldrig galt i byen med friske krydderurter. Lige nu er vi så heldige at køkkenhaven er fyldt med dem, så det er nemt lige at komme lidt frisk purløg i en ret som denne.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad her

Bagte kartofler med skinkesalat

Bagekartofler med skinkesalat

Det lyder måske som en underlig kombination med bagekartofler med skinkesalat. Men det smager altså rigtig godt! Du kan også tilføje mere grønt eller servere mere grønt ved siden af, som man også kan fylde i. Det kunne være ærter, majs, lidt revet gulerod eller lignende. Det er som sagt en bagt bagekartoffel, men du kan også bruge en stor sød kartoffel, hvis du er mere til det.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar