Bagte søde kartofler med pulled chicken

Bagte søde kartofler med pulled chicken

Opskrift til personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Lækre bagte søde kartofler med fyld af pulles chicken og fetacreme. En anderledes og virkelig smagfuld ret, der med garanti vil falde i god jord ved aftensbordet.

Ingrediensliste

  • Søde kartofler

  • 1,5 kg. søde kartofler
  • 1/2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Pulled chicken

  • 600 g. kyllingebryst
  • 1 hønsebouillonterning
  • Vand
  • Persillepesto

  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 20 g. parmesan
  • 20 g. pinjekerner
  • Salt
  • Feta creme

  • 280 g. cremet feta
  • 1/4 bundt persille
  • 1/2 fed hvidløg
  • 2 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rens de søde kartofler og lav prikker deri med en gaffel.
  2. Pensel dem med olie og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en lille time eller indtil de er møre.
  3. I en gryde bringes vand i kog.
  4. Rens kyllingebryst og læg dem i vandet når det koger. Tilsæt bouillonterningen og lad det koge i 20-25 minutter, alt efter hvor tykke brystene er.
  5. Bland alt til persillepestoen i en blender og blend det godt.
  6. Nu skal feta cremen laves. Blend hvidløg, persille og feta med en stavblender. Rør herefter creme fraiche i.
  7. Når kyllingebryst er kogt færdig tages de op og trævles med en gaffel.
  8. Vend kyllingen i den hjemmelavede pesto og lad det stå og trække indtil kartoflerne er færdige.
  9. Når kartoflerne er færdige, så afkøles de lidt så de ikke er brandvarme.
  10. Skær dem op på midten.
  11. Fyld dem med pulled chicken og fetacreme. Pynt evt. med persille.
  12. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Opskrift på søde kartofler med pulled chicken

Her får du opskriften på en virkelig lækker ret med bagte søde kartofler, pulled chicken og fetacreme. De søde fra kartoflerne harmonerer vildt godt til det salte fetacreme. Det er en anderledes ret som du måske ikke har set før – den må bare prøves!

De søde kartofler bages i ovnen i en lille time alt imens du laver en hjemmelavet persille  pesto og en lækker fetacreme. Når de søde kartofler er bagt afkøles de en smule og fyldes med den saftige kylling og toppes med fetacremen. Det er en virkelig simpel ret, og en god ret hvis man vil prøve noget anderledes.

Et godt tip

Til fetacremen anbefaler vi, at du køber en cremet feta og ikke salatost i tern. Det er nemmere at blende cremen og du får en meget mere cremet konsistens. Vi bruger personligt altid PUCK feta eller den cremede fra Taverna.

LÆS OGSÅ: Bagte søde kartofler med urtedressing

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi er mere aktive og du med garanti vil modtage daglig mad inspiration. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

 

Kommentarer

  1. Det ser virkelug lækkert ud! Kan man lave kyllingen og pestoen i forvejen og lade det trække til dagen efter? Og kan man så opvarme det igen eller kommer det ikke til at fungere med pestoen i?

    1. Hej Ina

      Vi spiste dem faktisk uden tilbehør, da der både er sød kartoffel, kylling og ”dip”. Men du kan sagtens servere brød, salat eller andet dertil hvis du foretrækker det 😉

      Knus

  2. Endnu en lækker ret 👍🏻😊. Undrer mig over at man skal bruge 2 dl olie til persille pestoen. Jeg brugte 1 dl og synes den var perfekt. Bliver den ikke meget tynd med 2 dl?
    Tak for nogle lækre og nemme retter.
    Jeg får ros fra fruen hver gang jeg laver jeres retter😊🙏🏻

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag